Rôzne

Terasa obchodného domu ohrozuje obyvateľov Karlovej Vsi. Museli ju uzavrieť

Ako informuje mestská časť Bratislava-Karlova Ves, vznik poriadneho problému bol len otázkou času.

Ilustračný obrázok k článku Terasa obchodného domu ohrozuje obyvateľov Karlovej Vsi. Museli ju uzavrieť
13
Galéria

Známy obchodný dom Centrum slúži obyvateľom Karlovej Vsi dlhé desaťročia. Momentálne sa však na jeho terasu bezbariérovým vstupom nedostanú.

Terasa „padá na hlavy“

Pri prechádzaní popod časť terasy totiž išlo takpovediac o život. Keďže je terasa v havarijnom stave, každú chvíľu hrozilo, že časť stropu odpadne. „Statik nariadil okamžité uzavretie terasy OD Centrum,“ informuje na sociálnej sieti mestská časť Bratislava-Karlova Ves.

Následne bola terasa uzavretá páskou, ktorú neskôr niekto strhol. Mestská časť preto nahradila pásku riadnym kovovým oplotením.

Územie nikoho

Budovy s obchodnými priestormi si v minulosti odkúpili súkromníci. Terasy OD Centrum však zostali „územím nikoho“. Ako informuje mestská časť, vznik poriadneho problému bol len otázkou času. Majitelia prevádzok totiž roky nekonali a čakali, že katastrofálny stav terasy vyrieši niekto iný. Mestská časť to však byť nemohla, pretože nie je oprávnená investovať do cudzieho majetku.

„Mestská časť je však zodpovedná za zdravie a bezpečnosť svojich obyvateľov. Dala preto opätovne na vlastné náklady urobiť statický posudok. Statik v ňom konštatuje, že terasa OD Centrum ohrozuje život a zdravie osôb a preto je nutné vykonať neodkladné zabezpečovacie práce,“ informuje mestská časť na sociálnej sieti .

Je teraz na vlastníkoch priľahlých nehnuteľností, aby našli adekvátne riešenie a terasa spolu s bezbariérovým vstupom mohla znova slúžiť svojmu účelu.

OD Centrum v Karlovej Vsi
13
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM