Rôzne

Staré Mesto ide opravovať Dunajskú promenádu. Rozbitý asfalt kompletne nahradí dlažba

Chodcom aj cyklistom bude promenáda prístupná v zmiešanom režime. Práce budú prebiehať bez uzavretia promenády, s výnimkou jedného až dvoch dní.

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto ide opravovať Dunajskú promenádu. Rozbitý asfalt kompletne nahradí dlažba
5
Galéria

Mestská časť Staré Mesto začne od pondelka 4. júna 2018 odstraňovať havarijný stav Dunajskej promenády v úseku River Park – Most SNP. Bratislava24.sk o tom informoval Milan Stanislav zo staromestského ú­radu.

Oprava promenády

Ide o posledný nezrevitalizovaný úsek promenády, ktorý je v havarijnom stave a vyžaduje bezodkladnú opravu spevnených plôch. „Plním tak sľub, ktorý som dal pri otvorení úseku Most Lafranconi – River park. Vymeníme povrch promenády, opravíme prepady,“ povedal starosta Starého Mesta Radoslav Števčík.

V rámci opravy, ktorá by mala trvať desať týždňov, bude súčasný rozbitý asfalt kompletne nahradený dlažbou v rovnakom dizajne ako je to na úseku Osobný prístav – Most SNP. Nový náter dostanú aj zábradlia balkónov v múriku popri Dunaji a osadia sa nové madlá. Keďže konštrukcia balkónov neumožňuje osadenie dlažby, dostanú nový asfaltový povrch. Repasom prejde aj mobiliár promenády.

Promenáda bude v zúženom profile prístupná chodcom aj cyklistom v zmiešanom režime. Práce budú prebiehať bez uzavretia promenády, s výnimkou jedného až dvoch dní, počas ktorých bude strojovo odfrézovaný asfaltový povrch. Mestská časť preto prosí verejnosť o trpezlivosť pri obmedzeniach, ktoré oprava povrchu na niekoľko týždňov prinesie.

Staré Mesto ide opravovať Dunajskú promenádu
5
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM