Krimi

Seniori VYDYMILI polovicu Rače. Je sucho, s ohňom sa nezahrávajte, vyzývajú hasiči

Pre väčšinu Bratislavského kraja totiž stále platí čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru.

Ilustračný obrázok k článku Seniori VYDYMILI polovicu Rače. Je sucho, s ohňom sa nezahrávajte, vyzývajú hasiči
2
Galéria

Nad Račou sa v piatok 13. augusta usadil štipľavý dym. Nedalo sa ho ignorovať. Zaregistrovalo ho mnoho obyvateľov, v akcii boli aj hasiči.

Pálili konáre

Členovia DHZ Bratislava-Rača zasahovali v Knižkovej doline, z ktorej sa do širokého okolia šíril hustý dym. „Majitelia jedného z domov pálili vo vonkajšom murovanom krbe konáre z ihličnatých stromov a ďalší biologický odpad. Ihneď po príchode hasičov majitelia oheň zadusili a za svoje konanie sa ospravedlnili,“ informujú hasiči na sociálnej sieti.

Zakázané aj fajčiť

Je sucho a stále je potrebné dávať veľký pozor a nezakladať oheň. Výnimkou nie sú ani opekačky a „táboráky“. Pre väčšinu Bratislavského kraja totiž stále platí čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru.

„V takom prípade je v prírodnom prostredí zakázané fajčiť a odhadzovať horiace alebo tlejúce predmety, používať otvorený plameň na miestach so zvýšeným nebezpečenstvom vzniku požiaru, vypaľovať porasty bylín, kríkov, stromov, či spaľovať horľavé látky na lesných pozemkoch,“ upozorňujú hasiči.

Ak by ste toto nariadenie ignorovali, môže vám ako fyzickej osobe Okresné riaditeľstvo HaZZ uložiť pokutu vo výške 331 eur. Pokuta pre právnickú osobu a podnikajúcu fyzickú osobu sa môže vyšplhať až do výšky 16 596 eur.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zadymená Rača
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM