Rôzne

Rekonštrukcie materských a základných škôl stáli Petržalku takmer milión eur

Petržalka využila tohtoročné letné prázdniny na rekonštrukciu základných a materských škôl. S prácami bude pokračovať aj na jeseň.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcie materských a základných škôl stáli Petržalku takmer milión eur
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Zatiaľ, čo mali deti v lete prázdniny a trávili čas oddychom, mestská časť nezaháľala a využila voľné dni na rekonštrukciu priestorov a areálov vybranýchzákladných a materských škôl. Bratislava24.sk informovala Mária Halašková z Miestneho úradu Bratislava-Petržalka.

Rekonštrukcie škôl

„Niektoré práce sa síce začali oveľa skôr, no v lete sa ich podarilo dotiahnuť do úspešného konca. Celkovo sme zrekonštruovali 7 ZŠ a 3 MŠ a náklady sa vyšplhali na viac ako 763-tisíc eur,“ informovala Halašková.

Od marca tohto roka do augusta v ZŠ Turnianska prebiehala rekonštrukcia technológie a rozvodov vody strojovne bazéna, ktoré boli značne opotrebované a skorodované. V marci boli spustené opravné práce aj v ZŠ Prokofievova, kde bola vynovená kanalizácia, elektrika aj schody.

ZŠ Prokofievova aj ZŠDudova prešli rekonštrukciou šatní a umyvární pri telocvičniach. Jún aj júl patril výmene vzuchotechniky v jedálni v ZŠ Lachova a v júli sa takisto zrekonštruoval povrch telocvične v ZŠ Nobelovo námestie. K náročnejším aktivitám patrili rekonštrukcie striech,a to na budovách ZŠ Tupolevova a Turnianska, kde sa momentálne práce ukončujú.

K dôležitým priestorom nepochybne patrili hygienické zriadenia, ktoré boli zrekonštruované v 4 základných školách – ZŠ Tupolevova, Lachova, Pankúchova a Prokofievova. V ZŠ Pankúchova a Turnianska sa v auguste rozširovali triedy.

Práce pokračujú

„V prípade materských škôl sme od mája tohto roku stihli vynoviť tri, pričom na dvoch sa práce ešte dokončujú. Medzi prvými bola MŠ Macharova, ktorá okrem rekonštrukcie hygienických zariadení podstúpila aj maľovanie priestorov budovy. V júli sme iniciovali rekonštrukciu vonkajšej terasy a hygienických zariadení v MŠ Jankolova a takisto zateplenie fasády budovy MŠ Iľjušinova,“ priblížila Halašková.

Na jeseň bude mestská časť s rekonštrukčnými prácami pokračovať aj v ďalších petržalských základných a materských školách. „V najbližších týždňoch nás čaká rekonštrukcia atiky v ZŠ Budatínska za 12-tisíc eur, no viac sa budeme sústrediť na materské školy. V septembri inovujeme v MŠ Šustekova osvetlenie za viac ako 63-tisíc eur, v októbri investujeme cca 48-tisíc eur na inováciu protipožiarneho shodiska v MŠ Tupolevova. V októbri plánujeme zrekonštruovať odvodňovací systém areálu MŠ Bohrova a takisto oporné múry v MŠ Lietavská,“ dodala Halašková.

Celkové náklady na rekonštrukciu tak stúpnu o viac ako 156-tisíc eur. Tohtoročné rekonštrukcie materských a základných škôl teda stáli mestskú časť takmer milión eur.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM