Rôzne

FOTO: Petržalka otvorila najmodernejšiu materskú škôlku v mestskej časti

Vynovená materská škola má po rekonštrukcii väčšiu plochu, než mala pôvodná. Je dispozične prehľadnejšia a stavba je menej energeticky náročná.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Petržalka otvorila najmodernejšiu materskú škôlku v mestskej časti
8
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka

V pondelok otvoril v Petržalke starosta V. Bajan novú materskú škôlku. Do siedmich tried už dnes prišlo 165 detí, o ktoré sa bude starať 14 učiteliek.

Najmodernejšia škôlka

„Dnes sme otvorili našu najmodernejšiu škôlku, škôlku hodnú tretieho tisícročia. Do siedmich tried dnes prišlo 165 detí, o ktoré sa bude starať 14 učiteliek. Chcem im všetkým zaželať, aby sa v tejto materskej škole dobre cítili, aby sem radi chodili,“ povedal na záver slávnostného otvorenia škôlky starosta Vladimír Bajan.

Počas rekonštrukcie budovy sa kompletne odstránili všetky pôvodné priečky, obvodové murivo, strešný plášť a výplňové konštrukcie, bolo potrebné zrekonštruovať aj vodovod mimo areálu budovy. Zachovaný zostal len nosný skelet. Vybudovali sa nové rozvody – vykurovanie, kanalizácia, voda, elektroinštalácie.

Dnes má materská škola väčšiu plochu, než mala pôvodná, je dispozične prehľadnejšia a stavba je podstatne menej energeticky náročná. Všetky práce nemohla pokryť 400-tisícová vládna dotácia, preto si mestská časť musela na rekonštrukciu vziať aj úver. Celková suma sa vyšplhala na vyše dva milióny eur.

Rekonštrukciu budovy zabezpečila spoločnosť SOAR. Okrem budovy bolo treba vynoviť, resp. vybudovať nanovo jej areál – chodníky, oplotenie, ihrisko, vysadiť zeleň.

Nová škôlka na Vyšehradskej
8
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM