Tomáš Stupavský Rôzne

RegioJet nasadzuje od júna na trasu Bratislava-Košice nočné vlaky

Súkromný prepravca RegioJet prichádza s ďalšou novinkou. Ešte pred začiatkom leta budú na trase medzi Košicami a Bratislavou a Košicami a Prahou nasadené ďalšie nové spoje. Už 14. júna začnú premávať žlté nočné vlaky, ktoré budú jazdiť vo štvrtok, piatok a nedeľu.

Ilustračný obrázok k článku RegioJet nasadzuje od júna na trasu Bratislava-Košice nočné vlaky
Zdroj: Dnes24.sk

Na trase Košice-Bratislava a Košice-Praha začne jazdiť jeden pár nočných vlakov, aby sa tak pokryli kapacity na najvyťaženejších trasách v čase pred a po víkende, kedy je záujem o cestovanie najvyšší.

„Nočné spoje medzi Košicami a Prahou, a tiež Košicami a Bratislavou rozšíria našu ponuku na týchto trasách, keďže dopyt po cestovaní našimi vlakmi neustále narastá. Zároveň chceme cestujúcim ponúknuť úplne nový koncept nočného cestovania na železnici, ktorý bude superbezpečný a pohodlný zároveň,“ hovorí Radim Jančura, majiteľ spoločnosti RegioJet.

Vlaky budú vyrážať pred polnocou

Z Košíc do Bratislavy bude nočný spoj premávať vo štvrtok, piatok a nedeľu o 23:23, s príchodom do Bratislavy o 4:21. V opačnom smere z hlavného mesta do Košíc bude spoj premávať v rovnaké dni o 23:28 s príchodom do Košíc o 4:45.

Spoje budú vyrážať vo štvrtok, piatok a nedeľu aj z Prahy o 21:56 a z Košíc o 21:23 a na druhý deň ráno dorazia do svojich cieľových staníc v Košiciach o 7:00 a v Prahe o 6:18. Po novom zastavia nočné spoje, rovnako ako denné spoje medzi Prahou a Košicami, aj v Spišskej Novej Vsi.

Prečítajte si tiež: Železničná spoločnosť Slovensko sa vzdáva! RegioJet vyhral svoj boj

Cena lístku bude na nočnom spoji začínať na sume 9 eur. To platí na oboch trasách, ako medzi Bratislavou a Košicami, tak aj medzi Prahou a Košicami.

„Cestujúcim tieto nové nočné spoje ponúknu pohodlnú a zároveň superbezpečnú prepravu – na bezpečnosť bude s palubným personálom dozerať taktiež bezpečnostná služba,“ dodáva Radim Jančura.

Raňajky zdarma

Aj pri preprave nočnými vlakmi budú mať cestujúci k dispozícií palubný servis. Od jednej hodiny do štvrtej hodiny rannej bude vo vlaku nočný pokoj. Počas neho si budú moct cestujúci zapožičať od stevardov deky alebo si zakúpiť malé zámky na uzamknutie batožiny.

Veľkou novinkou bude, že cestujúci dostanú raňajky zdarma, konkrétne maslový croissant a kávu.

Vlaky InterCity RegioJet z Bratislavy do Košíc a späť začali jazdiť od decembra 2014 a podľa údajov spoločnosti za prvé tri mesiace prepravili už viac ako 214-tisíc cestujúcich. V súčasnosti premávajú každých šesť hodín v oboch smeroch, od decembra 2015 plánuje RegioJet na tejto trase zdvojiť spoje a jazdiť každé tri hodiny.

Vo vlakoch RegioJetu môžu cestujúci zadarmo využívať viacero benefitov. Napríklad bezplatnú rezerváciu lístka, kávu a ďalšie nápoje zdarma, Wi-Fi, dennú tlač a časopisy, sledovať filmy, čítať knihy, počúvať hudbu na elektronickom portáli. Ďalšou výhodou je aj prítomnosť stevardov v každom vozni.

Prečítajte si tiež: Na Hlavnej stanici sa vykoľajil rýchlik spoločnosti RegioJet: Nikto sa nezranil

Zdroj foto: RegioJet

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM