Nina Táborská Rôzne

Poslalo Staré Mesto projekt "Šafko" do zabudnutia? Prevádzky dnes zatvorili

Tento týždeň sa starosta Starého Mesta stretol so zástupcami a majiteľmi prevádzok na Šafárikovom námestí. Výsledkom ich druhej debaty malo byť rozhodnutie, či bude kontajnerové mestečko aj naďalej fungovať. Zdá sa, že nepomohla ani petícia, ani hlas mladých ľudí, ktorí Šafko denne navštevovali.

Ilustračný obrázok k článku Poslalo Staré Mesto projekt "Šafko" do zabudnutia? Prevádzky dnes zatvorili
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Kontajnerový projekt – „Šafko“, proti ktorému bojujú predovšetkým obyvatelia okolitých domov, napokon predsa len končí. Zatiaľ sa nevie, či definitívne alebo je to len dočasné riešenie. Každopádne, dnes už tam okrem Cyklo Kuchyne nenájdete ani jeden otvorený kontajner.

„My pokračujeme, pretože nič nepredávame. Ostatným bolo bohužiaľ zakázané predávať, takže svoje obchody zatvorili,“ povedal nám Tomáš Peciar z Cyklo Kuchyne.

„Bohužial sme dostali od mesta zákaz predaja a tak máme až do odvolania zatvorené. Veríme, že sa to čoskoro podarí vyriešiť. Ďakujeme za pochopenie,“ informuje Moje na sociálnej sieti.

Prečítajte si tiež: Komentár: Pán starosta Števčík, čo takto začať s herňami a nie so Šafkom?

Osud kontajnerového mestečka sme sledovali priebežne od zvolenia nového starostu Starého Mesta, ktorý svojim voličom sľúbil koniec Šafka pred voľbami. Viac nájdete tu:

Možno už dnes sa rozhodne o osude Šafka. Dá mu Števčík zelenú?

Aký bude osud kontajnerového mestečka na Šafku? Pomôcť mu má petícia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM