KAW Správy Samospráva

Podozrenie na koronavírus v Bratislave: Zatvorili strednú školu!

Kraj vyzýva, aby školy dbali na zvýšenú hygienu a vyčlenili miestnosť pre žiakov, u ktorých je podozrenie na ochorenie spôsobené koronavírusom.

Ilustračný obrázok k článku Podozrenie na koronavírus v Bratislave: Zatvorili strednú školu!
14
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) prijal už minulý týždeň viaceré bezpečnostné preventívne opatrenia, ktoré by mali znížiť riziko prenosu koronavírusu v zariadeniach patriacich pod župu a rovnako tak aj v prímestských spojoch. Aktuálne sa objavilo podozrenie, pre ktoré zatvorili celú školu.

Zatvorili školu

„Stredná priemyselná škola na Fajnorovom nábreží v Bratislave bude dva dni zatvorená. Dôvodom sú preventívne opatrenia kvôli koronavírusu. Vzniklo totiž podozrenie, že jeden zo žiakov mohol prísť v zahraničí do kontaktu s nakazeným človekom,“ informovala Dnes24.sk hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Výsledky testov na prítomnosť vírusu budú známe do 48 hodín. Na ich základe sa následne rozhodne škola v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom (BSK) a regionálnym hygienikom na ďalšom postupe.

„V súvislosti s aktuálnym vývojom epidemiologickej situácie Bratislavský kraj odporučil riaditeľom škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti venovať tejto téme maximálnu pozornosť, dôsledne dbať na dodržiavanie odporúčaní hlavného hygienika SR,“ dodala Lucia Forman.

Dezinfekcia nadovšetko

BSK odporučil, aby školy zvážili účasť žiakov a zamestnancov na hromadných akciách, tiež účasť riaditeľov a učiteľov na pracovných cestách a tiež odporučil opakovane upozorniť rodičov, aby v prípade výskytu chrípkového ochorenia nechali žiakov v domácom prostredí, aby sa zabránilo šíreniu chrípky, a aby sa vylúčili aj všetky možné riziká.

„V každej škole je potrebné vyčleniť miestnosť, ktorá bude slúžiť ako priestor na umiestnenie žiakov alebo zamestnancov v prípade výskytu podozrenia na ochorenie spôsobené koronavírusom. Je nevyhnutné dbať na zvýšenú hygienu, aby žiaci a zamestnanci mali k dispozícii dezinfekčné gély alebo antibakteriálne mydlá a zabezpečiť častejšie umývanie priestorov dezinfekčnými prostriedkami,“ doplnila hovorkyňa BSK.

Informácie o koronavíruse

Pre mestá a obce v Bratislavskom kraji zriadila župa osobitnú internetovú stránku, kde na jednom mieste nájdete všetky potrebné informácie: čo to je koronavírus, aké sú príznaky, kto je riziková skupina, ako znížiť riziko nákazy. Nechýbajú ani informácie o aktuálnej situácii. Adresa internetovej stránky je bratislavskykraj­.sk/koronavirus.

Zdroj: TASR
Fajnorka škola
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM