Rôzne Správy

Pár desiatok kilometrov od Bratislavy potvrdili koronavírus u dvoch pacientov

Prvým nakazeným človekom je muž vo veku 72 rokov, hospitalizovaný už pred desiatimi dňami s klasickými príznakmi chrípky v nemocnici Rudolfstiftung.

Ilustračný obrázok k článku Pár desiatok kilometrov od Bratislavy potvrdili koronavírus u dvoch pacientov
8
Galéria
Zdroj: TASR

Prvý test preukázal vo štvrtok nakazenie novým druhom koronavírusu u ďalšieho pacienta v rakúskej metropole Viedeň, odkiaľ iba krátko pred tým hlásili prvý potvrdený prípad. Informovala o tom tlačová agentúra APA.

Nakazený je vo vážnom stave

Prvým preukázane nakazeným človekom je vo Viedni muž vo veku 72 rokov, hospitalizovaný už pred desiatimi dňami s klasickými príznakmi chrípky v nemocnici Rudolfstiftung. Vo štvrtok ho preložili do Nemocnice cisára Františka Jozefa, ktorá sa špecializuje na diagnostikovanie a liečbu podobných vírusových ochorení.

Predstaviteľ viedenskej mestskej rady pre zdravotníctvo Peter Hacker oznámil, že nemocničných pracovníkov, ktorí prišli s pacientom do styku, poslali do domácej karantény, zatiaľ čo návštevníkov podrobujú testom. Príslušné tri nemocničné oddelenia uzavreli. Stav nakazeného vyhodnotili ako vážny.

Druhý pacient

Klinický stav druhého pacienta s pozitívnym výsledkom testu na nový koronavírus bol, naopak, vyhodnotený ako veľmi dobrý a nevyžaduje si tak hospitalizáciu. Bližšie neidentifikovaný muž sa nachádza v domácej karanténe.

Nie je zatiaľ jasné, kde sa mohol koronavírusom nakaziť prvý z uvádzaných pacientov. Zdravotníci momentálne preverujú všetky jeho kontakty, pričom v danej skupine dosiaľ nenarazili na žiadny ďalší prípad nakazenia.

Predpokladá sa, že druhý pacient sa mohol nakaziť v Taliansku. Na vyšetrenie sa prihlásil sám.

Koronavírus SARS-CoV-2 spôsobuje ochorenie pomenované COVID-19. Prvé dva potvrdené prípady hlásili v Rakúsku ešte v utorok; infikovaná bola dvojica, ktorá pricestovala do spolkovej krajiny Tirolsko z najhoršie postihnutého talianskeho regiónu Lombardsko.

Boj proti koronavírusu - respirátory idú na dračku
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM