Rôzne Správy

Penta predala kancelársku budovu Rosum. Koľko za ňu dostala?

Kancelárske priestory v projekte Rosum sa nachádzajú v 2 vežiach – severnej a južnej, ktoré spája parkovací dom na nižších podlažiach so 470 parkovacími miestami.

Ilustračný obrázok k článku Penta predala kancelársku budovu Rosum. Koľko za ňu dostala?
5
Galéria
Zdroj: Penta Investments, s. r. o.

Developer Penta Real Estate predal kancelársku budovu Rosum na rohu bratislavských ulíc Ružinovská a Bajkalská za 60 miliónov eur. Novým majiteľom je od minulého týždňa rakúska spoločnosť European City Estates.

Kancelárie aj obchody

Kancelársky projekt Rosum má vyše 22-tisíc štvorcových metrov (m2) prenajímateľných kancelárskych priestorov, obsahuje aj retailovú časť pre obchody a služby. Priestory sa nachádzajú v dvoch vežiach – severnej a južnej, ktoré konštrukčne spája parkovací dom na nižších podlažiach so 470 parkovacími miestami. Medzi jej nájomcov patria napríklad spoločnosti News and Media Holding, Covestro, Teva Pharmaceuticals a Nestle.

Penta Real Estate je jednou z platforiem stredoeurópskej investičnej skupiny Penta, ktorú založili v roku 1994. Realitná divízia Penty má aktuálne 26 projektov na Slovensku, v Českej republike a Poľsku. Zameriava sa na segment kancelárií, bytov a retailu. V roku 2018 bola hodnota aktív Penta Real Estate takmer 1,3 miliardy eur.

Projekt Rosum Ružinov
5
Galéria
Zdroj: Penta Investments, s. r. o.
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM