Rôzne

Pamätáte si na legendárny Dopler? Kedysi bol centrom nočného života

Kto tam nebol aspoň raz na poriadnej párty, akoby ani neexistoval. Bratislavský klub Dopler je dnes už minulosťou, ale kedysi sa v ňom zvyklo tancovať až do rána.

Ilustračný obrázok k článku Pamätáte si na legendárny Dopler? Kedysi bol centrom nočného života
Zdroj: Facebook

Keď ste sa približne pred 10 rokmi rozhodovali, kam večer v Bratislave na párty, jednou z vašich možností bol určite aj klub Dopler. Patril k najvychytenejším podnikom v meste a zároveň sa mohol pochváliť najväčšou diskotékou.

Otváračka v roku 2005

Dopler otvorili 16. novembra 2005 v bývalých priestoroch Výstavníctva na Prievozskej ulici v Ružinove. Klub vznikol v rámci nového multicentra, ktoré malo obohatiť kultúrny, spoločenský a športový život v Bratislave.

Na otváraciu akciu pripravili organizátori skutočne nabitý program. Svoj nový album tam predstavila skupina Peha, na exotické rytmy naladila hostí formácia Čankišou a tú pravú párty rozprúdili dídžeji z Maďarska, Talianska i Česka.

Najväčšia diskotéka

Disko klub patril k najväčším v Bratislave, mal kapacitu 1 200 osôb, tri poschodia a v tej dobe sa pýšil najmodernejším vybavením a zvukom. Cestu doňho si našli rôzne vekové skupiny, počnúc 15-ročnými tínedžermi a končiac zábavychtivými štyridsiatnikmi.

Dopler bol známy aj svojimi hiphopovými akciami, zahral tu dokonca populárny americký reper Busta Rhymes. Mnohí si určite dodnes pamätajú aj na akcie ako Oldieska či Hawaii párty s pieskom i bazénom.

Legendárny podnik fungoval do roku 2011. Neskôr ho nahradil klub La Fiesta a na istý čas sa v jeho priestoroch udomácnila aj predajňa internetového obchodu.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM