Rôzne

Stromčeky z Vianočného lesa už našli svoje domovy

Už tretí rok žiaria aj v Domove seniorov Archa, mamičkám a deťom v bezpečnom dome Dúha, aj v dennom centre Domec.

Ilustračný obrázok k článku Stromčeky z Vianočného lesa už našli svoje domovy
7
Galéria
Zdroj: TASR

Vianočný les vyrástol zo stromčekov, ktoré originálne vyzdobili deti z bratislavských škôl a ich výsledok Bratislavčania mohli počas adventu obdivovať na Primaciálnom námestí.

Dnes už žiaria napríklad v Domove seniorov Archa, mamičkám a deťom v bezpečnom dome Dúha, v škole sv. Uršule, v dennom centre Domec, ktorý spravuje o.z. Vagus., ale aj v jednom z vchodov na Klobučníckej ulici, kde sa o spoločnú radosť podelili susedia.

Jeden zo stromčekov krášli aj priestory v nízkoprahovej nocľahárni sv. Vincenta de Paul.

Les stvorili deti

Dovedna 24 škôl z viacerých mestských častí na stromčeky pripravili originálne a mimoriadne pútavé ozdoby.

Sú to čarovné postavičky stvorené z pet fliaš, bavlnkové zvončeky, nádherne namaľované vianočné gule z polystyrénu, farebné aj ligotavé reťaze, či papierové vločky.

Výtvarné diela zo sveta detskej fantázie poľahky vtiahli okoloidúcich na prechádzku rozprávkovým lesom. Boli tiež vďačným prostredím pre vznik množstva fotografií a záujem návštevníkov mesta.

Ocenili troch víťazov

Všetky zúčastnené školy súťažili o najkrajšie vyzdobený stromček na facebookovej stránke BKIS. Prvé miesto a vstupenky do Mestského divadla P. O. Hviezdoslava získal kolektív detí zo Základnej školy Tupolevova v Petržalke.

Druhé miesto obsadila Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika v Starom Meste a z tretieho miesta sa tešila Základná škola s materskou školou Odborárska v Novom Meste.

Misia pokračuje

V nedeľu 15. decembra sa Vianočný les stal súčasťou Dobrého trhu na Klobučníckej ulici. Priamo odtiaľto putovali stromčeky do svojich nových domovov, rovnako ako po minulé roky,

Vyzdobené stromčeky putovali dobročinným organizáciám, domovom dôchodcov, združeniam pre ľudí bez domova, ale aj ľuďom v náročných etapách života, ktorých chceli priatelia potešiť a povzbudiť.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM