Rôzne

Oslávte štedrosť jesene na tekvicových slávnostiach

Tekvica je farebný a chutný symbol jesene. V Bratislave a okolí sa v nasledujúcich dňoch práve okolo tohto plodu točí niekoľko zaujímavých podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Oslávte štedrosť jesene na tekvicových slávnostiach
8
Galéria
Zdroj: Facebook

Tekvicové dni v Stupave

Stupava pozýva na krásnu jesennú akciu určenú najmä pre rodiny s deťmi, ale aj ďalších návštevníkov. V piatok aj v sobotu si môžete prísť vyrezať tekvicu, obdivovať výrobky iných a poradiť sa s profesionálmi o pestovaní rastlín. Kto bude mať záujem, môže si kúpiť chryzantémy, jesenné dekorácie a ovocné stromy.

piatok 20. októbra od 13:00 – 18:00 hod. / sobota 21. októbra od 8:00 – 12:00 hod. / Stupava, Predajna Agroservis v Máste

Dyňobranie v Záhorskej Bystrici

Jeseň je už v plnom prúde, vzduch sa ochladzuje a slnečné lúče sú čoraz zubatejšie. Návštevníkom Dyňobrania to však vôbec vadiť nemusí. Cieľom tejto veselej akcie je ukázať deťom, že tekvice sa nevyrezávajú iba na strašenie. Pre drobcov je pripravený program, v ktorom si vyskúšajú svoju šikovnosť a kreativitu pri vyrezávaní tekvíc.

sobota 22. októbra / farské ihrisko vedľa kostola sv. Petra a Pavla / od 13:00 do 15:00 hod.

Halloveen party v Malkia parku

Zvierací Malkia park neďaleko Bratislavy končí sezónu otváracích hodín pre návštevníkov 29. októbra. Ak máte chuť rozlúčiť sa so zvieratkami a navyše sa dobre zabaviť, určite si deň predtým, teda sobotu 28. októbra, poznačte do kalendára. Súčasťou veľkej Halloweenskej party bude aj špeciálna tekvicová výzdoba, na ktorej sa môže podieľať každý návštevník.

Bude skvelé, ak prinesiete vyrezávanú tekvicu, ideálne v tvare obľúbenej šelmy. Najkrajší z vystavených exponátov bude štedro odmenený. Deti zabaví minidisco v kostýmoch, ktoré si môžu buď doniesť, alebo požičať priamo v Malkia parku. Nebude chýbať ani obľúbené komentované kŕmenie zvierat, maľovanie na tvár či trampolína. Čerešničkou na torte príjemne stráveného dňa bude skvelé tekvicové menu.

sobota 28. októbra / Orechová Potôň / od 10:00 hod.

Tekvicové slávnosti v Retze

Ak chcete zažiť nevšednú a prívetivú podobu Halloweenu, určite sa vyberte do dolnorakúskeho rakúskeho mestečka Retz. Každý rok koncom októbra sa tam konajú veselé slávnosti tekvíc, kde okrem bohatého kultúrneho programu, tradičnej prehliadky masiek a tekvicových špecialít, zažijete kopec zábavy spojenej s tekvicami. Celé mestečko je vyzdobené tisícami osvetlených tekvíc a stovkami figurín. Určite nepremeškajte príležitosť ochutnať rôzne mistne špeciality.

sobota 28. októbra / Retz / Rakúsko

Tekvice
8
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM