KAW Rôzne

Tip na výlet: MALKIA Park zachraňuje zvieratá z cirkusov. Nájdete ich v novom domove kúsok za Bratislavou

Zvieratá v cirkusoch často trpia viac, ako si dokážeme predstaviť. Majitelia MALKIA Parku v Orechovej Potôni sa pre nich snažia vytvoriť bezpečný domov.

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet: MALKIA Park zachraňuje zvieratá z cirkusov. Nájdete ich v novom domove kúsok za Bratislavou
11
Galéria
Zdroj: MALKIA Park FB

Raj zvierat – MALKIA Park nájdete kúsok od Bratislavy v Orechovej Potôni. Svoje brány otvoril v lete pred rokom. Odvtedy tam môžete obdivovať desiatky druhov zvierat.

Zachránili medvede aj žraloky

Rešpekt vzbudzujú levy, tigre, leopardy, jaguáre, rysy, pumy, gepardy. Zblízka môžete vidieť gibony, malpy a lemury, papagáje, surikaty či korytnačky. Za pohladenie a krmivo, ktoré dostanete priamo v parku, vám budú vďačné zebry, ťava, somáriky, ovce, kozy a lamy, zajačiky, kengury, hodvábničky a pávy.

V areáli MALKIA Parku nájdete aj mobilné akvárium so živými žralokmi, ktoré boli zachránené po ropnej havárii v Mexickom zálive v roku 2010. Žraloky majú za sebou skoro rok trvajúcu liečbu a adaptáciu na nové prostredie. „Ich záchranca už nemal ďalšie prostriedky na pokračovanie v starostlivosti, a tak sú od konca roka 2016 v našej opatere,“ informuje MALKIA Park.

Žraloky nie sú jedinými živočíchmi, ktoré v parku našli svoj nový, lepší a bezpečnejší domov. „Naším prvoradým cieľom je vytvorenie čo najoptimálnejších životných podmienok pre zvieratá, ktoré zachraňujeme z cirkusov a z nevhodných pomerov v domácich chovoch,“ dopĺňajú majitelia MALKIA Parku.

Detský raj

V parku si najmä najmenší návštevníci užijú aj blízky kontakt so zvieratkami. Môžu pohladiť a spoločne s ošetrovateľom nakŕmiť zajace, kengury, kozy, kapybaru či prasiatko. Aby sa zvieratká cítili bezpečne a nemali okolo seba veľký hurhaj, vstup do ich ohrady je limitovaný počtom návštevníkov a je možný iba v určených hodinách.

Pre milovníkov zvieratiek pripravili v MALKIA Parku aj špeciálne balíčky, ktoré zaručujú neopakovateľné zážitky. Okrem iného sa tak môžete stať ošetrovateľom na jeden deň a pod vedením zamestnancov parku spoznať niektoré druhy zvierat bližšie.

Viac sa dozviete TU.

Malkia park
11
Galéria
Zdroj: MALKIA Park FB
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM