Rôzne

OBRAZOM: V Bratislave naplno prepukla jar. Mesto je plné farieb aj ľudí

Bratislavčania si jar užívajú naplno. Ulice a lesy sú plné turistov, šantiacich detí, v parkoch kvitnú stromy aj pestrofarebné trvalky.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: V Bratislave naplno prepukla jar. Mesto je plné farieb aj ľudí
59
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislavské parky hýria pestrou škálou farieb, vtáčiky vyspevujú a ulice sú plné života. Všetko sa prebúdza, je tu jar! Cítiť ju z každého kúta mesta.

Vo vzduchu cítiť jar!

Bratislavčania počas víkendov oddychujú pod korunami stromov, vychutnávajú sladučkú zmrzlinu, posedávajú na terasách kaviarní alebo vyrážajú do lesa za zázračným medvedím cesnakom či vyťahujú bicykle a korčule. Niektorí odvážlivci sa už dokonca stihli vykúpať v petržalskom Draždiaku. Na lúkach šantia chlpáči a na stromoch sa v teplých slnečných lúčoch vyhrievajú spevaví operenci.

Viaceré mestské časti už začali s jarným upratovaním, kosia sa trávniky a vysádzajú sa trvalky, vďaka ktorým sú naše ulice krajšie.

Hoci sa začiatok apríla niesol v duchu príjemného jarného počasia s teplotami do +20 °C, už od zajtra zrejme budeme potrebovať dáždnik. V stredu k nám totiž môžu doraziť zrážky, cez víkend dokonca hrozia aj búrky.

Do Bratislavy prišla jar
59
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM