Michaela Katonová Rôzne

Pozrite si fotografie Bratislavy, ktoré bodovali v januári

O pekné fotografie nášho mesta nebola núdza ani tento mesiac. Zrekapitulujte si s nami tie najzaujímavejšie zábery Bratislavy, ktoré pre vás pravidelne uverejňujeme na sociálnej sieti.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si fotografie Bratislavy, ktoré bodovali v januári
Zdroj: Dnes24.sk

Hrad

Dominantu hlavného mesta denne vídame z rôznych uhlov. Máme ho i v peňaženke na desať, dvadsať a päťdesiat centových minciach. Kedysi kráľovské sídlo Márie Terézie, dnes okrem iného priestor pre expozície Slovenského národného múzea. Hrad je obľúbeným miestom pre Bratislavčanov i turistov.

Prečítajte si: Ako sa s Bratislavským hradom a podhradím pohral čas? Jedinečné obrázky vás prenesú v čase

Starý most

„Výsledok je na stole. Starý most je dokončený,“ povedal Ivo Nesrovnal pri príležitosti jedného roka vo funkcii. Pripomenul, že kým sa budú môcť obyvatelia odviezť električkou do Petržalky, najprv musia prebehnúť potrebné kolaudácie. Hovorkyňa Magistrátu, Ivana Skokanová uviedla, že kolaudačné konanie, týkajúce sa samotného objektu Starého mosta sa začalo 20. januára 2016.

Prečítajte si: Primátor Ivo Nesrovnal po roku vo funkcii: „Verím, že z Bratislavy môžu vychádzať aj dobré správy“

Pošta

Unikátny vitrážový strop na Hlavnej pošte si vyslúžil takmer šesťdesiat likeov. Mnohí z vás písali, že ho obdivujú zakaždým, keď musia túto pobočku navštíviť. Slovenská pošta vydala pri príležitosti Majstrovstiev Európy v krasokorčuľovaní v Bratislave poštovú známku s nominálnou hodnotou 90 centov. Na nej je dvojica krasokorčuliarov Lukáš Csölley a Federica Testa, ktorí budú Slovensko reprezentovať v kategórii tanečných párov.

Prečítajte si: TOP 15 zo šampionátu: Maskota vymysleli študenti, na oficiálnej známke je tanečný pár

Poľadovica v hlavnom meste

Hneď na začiatku tohto týždňa sa Bratislavčania prebudili do „klzkého“ rána. Chodníky, z ktorých nebol dostatočne odprataný sneh sa pokryli námrazou a niektoré miesta sa stali neprechodnými. Zľadovatené chodníky i vozovky boli problémov celého mesta.

Prečítajte si: OBRAZOM: Bratislava sa premenila na klzisko. Vodiči aj chodci sa sťažujú na neposypané chodníky a cesty

Sneh

Do Bratislavy už prišla naozajstná zima. Mínusové teploty, vietor aj sneženie trošku potrápili Bratislavčanov a preverili služby zimnej údržby. Magistrát hlavného mesta sprístupnil aj on-line mapu, na ktorej si môžu obyvatelia pozrieť, kde sa nachádzajú odhŕňače snehu alebo posypové vozidlá.

Prečítajte si: Chcete vedieť, kde práve odhŕňajú snežné pluhy? Pozrieť sa môžete na on-line mape

Najkrajšie fotky Bratislavy v januári
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM