Michaela Katonová Správy

OBRAZOM: Bratislava sa premenila na klzisko. Vodiči aj chodci sa sťažujú na neposypané chodníky a cesty

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na dnešný deň pre celé Slovensku výstrahu I. stupňa pred poľadovicou, ku ktorej sa na niektorých miestach môže pridať aj hmla. Pozor by si mali dávať nielen vodiči ale aj chodci. Viaceré chodníky v Bratislave sú zľadovatené a bez posypu.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Bratislava sa premenila na klzisko. Vodiči aj chodci sa sťažujú na neposypané chodníky a cesty
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa SHMÚ platí výstraha pred poľadovicou v Bratislavskom kraji dnes počas dopoludňajších hodín. Od včera večera je však situácia na cestách v hlavnom meste kritická. Chodníky, z ktorých nebol dostatočne odprataný sneh sa pokryli námrazou a niektoré miesta sa stali neprechodnými.

Chodci aj vodiči sú rozhorčení

„Bola to naozaj katastrofa dnes. Dostať sa po chodníku na zastávku v kopcovitom teréne,“ povedala pre Bratislava24 Mária z Dlhých Dielov. Pritom už počas soboty 23. januára bola od 19:50 do 21:00 prerušená premávka autobusov a trolejbusov MHD na Kramáre a Dlhé diely. Dôvodom boli zľadovatené cesty. Hlavné mesto v týchto lokalitách vykonalo v priebehu sobotňajšieho popoludnia tri lokálne posypy komunikácií.

Dnešné ráno tak však nevyzeralo. V Ružinove sa ľudia na niektorých úsekoch pridržiavali budov. „Prečo nie sú chodníky posypané, od víkendu sa šmýka. Myslel som si, že dnes už to bude lepšie, ale nie,“ rozhorčene komentoval Peter, ktorý išiel do práce neďaleko zastávky MHD Saleziáni.

Tieto mestské časti nie sú jediné, kde majú ľudia problém prejsť pár krokov. „Šmýka sa všade a ja som nevidel, že by bolo posypané,“ hovorí Martin z Karlovej Vsi. Veľmi podobne to vyzeralo aj v Starom Meste. Ľudia museli našľapovať nanajvýš opatrne.

Kde sú posýpače?

„Ak sa chystáte na cesty, skontrolujte stav posýpania ciest a sypačov na vašej trase,“ uvádza magistrát na svojej oficiálnej stránke. Vozidlá sú sledované cez GPS monitoring. Na mape vďaka tomu uvidíte vozidlá, ktoré posýpajú, aj také, ktoré sa musia vrátiť na základňu.

Včera večer ani dnes ráno by sa však podľa spomínanej aplikácie nedalo zariadiť. Podľa aplikácie je v aktuálne v teréne len jedno vozidlo zimnej údržby.

Zdroj: TASR / Dnes24

Prečítajte si tiež: Chcete vedieť, kde práve odhŕňajú snežné pluhy? Pozrieť sa môžete na on-line mape

Poľadovica v Bratislave
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM