Alexandra Húsková Rôzne

OBRAZOM: Ako pokračuje rekonštrukcia električkovej trate na Vajanského nábreží

Dopravný podnik Bratislavy začal s opravou električkovej trate na Vajanského nábreží. Rekonštrukcia si vyžiadala aj viaceré dopravné obmedzenia, ktoré by mali potrvať do konca októbra. Pozrite sa, ako práce pokračujú.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Ako pokračuje rekonštrukcia električkovej trate na Vajanského nábreží
Zdroj: TASR

Bratislavská samospráva v roku 2013 začala realizovať jeden zo strategických dopravných projektov, ktorý v sebe zahŕňa okrem iného rekonštrukciu Starého mosta a vybudovanie I. etapy nosného systému mestskej hromadnej dopravy do Petržalky. Výstavba spomínaného električkového triangla v úseku Štúrova – Jesenského je súčasťou prác na tomto projekte.

„Na Štúrovej ulici bude jazdiť električka obojsmerne, v minulosti jazdila iba jednosmerne, od Vajanského nábrežia. Plánovaná obojsmerná premávka po koľajniciach si vyžiadala prebudovanie križovatky Štúrova – Jesenského tak, aby boli možné prejazdy všetkými smermi,“ vysvetlila bratislavská dopravná inžinierka Tatiana Kratochvílová.

Dokončuje sa dláždenie chodníkov i práce na električkovom zvršku v úseku električkového triangla Štúrova a Jesenského. V polovici októbra by mala prebehnúť technicko-bezpečnostná skúška električiek. „A nejaký deň – dva po nej by mala v smere z Vajanského nábrežia po Mostovej a Jesenského ulici už premávať električková doprava,“ priblížila Kratochvílová.

Priamo cez Štúrovu ulicu budú električky jazdiť o niečo neskôr. „Električková doprava na Štúrovej ulici bude spustená, až keď sa dokončia práce na Starom moste,“ povedala pre Bratislava24.sk hovorkyňa mesta Ivana Skokanová.

Prečítajte si aj:

Neuveriteľné sa onedlho stane skutočnosťou! Nový Starý most už tento mesiac spojí oba brehy Dunaja

Oprava eletričkovej trate na Vajanského nábreží si vyžiada aj dopravné obmedzenia

Vajnorská radiála sa konečne dočká modernizácie! Od Trnavského mýta až po Zlaté piesky

Ako pokračuje rekonštrukcia električkovej trate na Vajanského nábreží
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM