Alexandra Húsková Správy

OBRAZOM: Ako bude vyzerať obchvat Bratislavy? Pozrite sa na nové vizualizácie

Stavba odsúhlaseného obchvatu bude hotová až o štyri roky. Ako by mali nové cesty vyzerať sa však môžete pozrieť už teraz. Ministerstvo dopravy totiž zverejnilo vizualizácie projektu.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Ako bude vyzerať obchvat Bratislavy? Pozrite sa na nové vizualizácie
Zdroj: Dnes24.sk

Vláda Slovenskej republiky „odklepla“ výstavbu rýchlostnej cesty R7 a nového nultého obchvatu Bratislavy. Stavba za 1,7 miliardy eur bude financovaná formou PPP modelu, súťaž vyhrala španielska spoločnosť Cintra.

„V prvej fáze by sa mal stavať úsek cesty R7 od Dunajskej Lužnej po križovatku Ketelec,“ uviedol Peter Podstupka, riaditeľ tlačového oddelenia ministerstva dopravy. Rýchlostná cesta by sa mala napojiť na súbežne vybudovanú D4 od Ketelca po Raču.

Prečítajte si aj: OBRAZOM: Vieme, kadiaľ povedie obchvat Bratislavy

Prvé stroje by sa na trase obchvatu mali podľa harmonogramu prác objaviť už na začiatku marca a to konkrétne v Podunajských Biskupiciach. Pred začatím výstavby totiž koncesionár musí vykonať kompenzačné opatrenia, nakoľko trasa vedie cez územie chránených lokalít.

Starostovia Vrakune a Podunajských Biskupíc, ako aj starostovia prímestských obcí Bratislavy očakávajú od obchvatu výrazné odľahčenie dopravy.

„Zvádzali sme dlhoročný boj, aby sa začala výstavba tak dôležitých stavieb ako je nultý diaľničný obchvat a R7," uviedla Alžbeta Ožvaldová, starostka MČ Podunajské Biskupice.

Napríklad po dokončení R7, by sa podľa medializovaných vyjadrení mala cesta medzi Bajkalskou ulicou v Bratislave a Dunajskou Lužnou skrátiť na sedem až desať minút.

Prečítajte si aj: Bratislavský obchvat: Čo urobí s dopravou v meste a s parkovaním?

Zdroj foto: Združenie Obchvat Nula

Vizualizácie bratislavského obchvatu
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM