Rôzne

Nová cyklotrasa na Banskobystrickej ulici je konečne bližšie k realizácii

Počas prichádzajúceho víkendu (4. júna – 5. júna) začína mesto budovať novú cyklotrasu na Banskobystrickej ulici. V úseku od Jozefskej ulice po Námestie 1. mája bude zakázaný prejazd vozidiel. Okrem cyklotrasy, ktorá tu pribudne, bol opravený aj chodník pre peších.

Ilustračný obrázok k článku Nová cyklotrasa na Banskobystrickej ulici je konečne bližšie k realizácii
Zdroj: Cyklokoalícia

Bratislavskí cyklisti sa už tento víkend dočakajú cyklopruhu na Banskobystrickej ulici. Po vybudovaní cyklotrasy nebude ďalej možné parkovať po oboch stranách ulice. Motoristi budú môcť zaparkovať iba na pravej strane jednosmernej ulice v smere jazdy, nakoľko na ľavej strane bude priestor už len pre cyklistov.

„Na opačnej strane bude zároveň vyznačený cyklopiktokoridor. Ulica pre cyklistov sa teda sprejazdní v oboch smeroch. Vodiči budú musieť dodržiavať nové dopravné značenie,“ informuje hovorkyňa mesta Ivana Skokanová.

Čítajte viac: Menej áut, viac cyklistov aj väčší komfort pre chodcov. Tak má po novom vyzerať Banskobystric­ká ulica

Mesto projekt tejto cyklotrasy pripravilo v spolupráci s Cyklokoalíciou. „Budovanie tejto cyklotrasy považujem za krok správnym smerom pre celú Bratislavu. Cyklisti sa budú môcť po ulici pohybovať v oboch smeroch. Našou snahou je čo najskôr spojiť centrum mesta aj s Hlavnou stanicou cez Hodžovo námestie pohodlnou cyklotrasou,“ hovorí primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Bratislava pokračuje v budovaní cyklotrás

Novú cyklotrasu už plnohodnotne využívajú cyklisti napríklad aj na Dunajskej ulici. Pre cyklistov je sprístupnená Štúrova ulica, rovnako aj Starý most.

Cieľom je vytvoriť priestor nielen pre ekologický spôsob dopravy, ale zároveň vybudovať bezpečné a priame radiály z mestských častí do centra mesta. Podľa primátora patrí cyklodoprava medzi priority mesta najmä preto, lebo ide o najekologickejší a najzdravší spôsob dopravy.

Čítajte tiež: Cyklotrasa JuRaVa: Nebezpečný prechod na moste do Čiernej vody bude čoskoro minulosťou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM