Rôzne

Nechajte sa zlákať TOP 12 cyklovýletmi v bratislavskom regióne

Cykloturistika sa v bratislavskom regióne dynamicky rozvíja. Vďaka svojej strategickej polohe vytvára skvelú príležitosť pre medzinárodnú cykloturistiku.

Ilustračný obrázok k článku Nechajte sa zlákať TOP 12 cyklovýletmi v bratislavskom regióne
Zdroj: TASR

Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism zverejnila niekoľko tipov na aktívne trávenie voľného času v regióne. Inšpirujte sa dvanástimi najzaujímavejšími cyklovýletmi, ktoré vás prevedú regiónom a jeho okolím.

Top 12 cyklovýletov

Zároveň vám ukážu, že bratislavský región je ideálnym miestom cykloturistiky. Ponúka cyklotrasy rôznej náročnosti, od úplne nenáročných trás rovinného typu na Podunajskej nížine, až po náročnejšie stúpania v oblasti Malých Karpát, či dokonca horskú zjazdovú cyklistiku na Kolibe.

„Cykloturistika sa v bratislavskom regióne dynamicky rozvíja. Vďaka svojej strategickej polohe vytvára skvelú príležitosť pre medzinárodnú cykloturistiku. Nádherná a rozmanitá príroda, historické pamiatky, kvalitné víno a chutné jedlo lákajú okrem našincov aj množstvo turistov z Rakúska, Česka a Maďarska,“ povedal riaditeľ krajskej organizácie Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Detailné informácie o 12-tich najlepších cyklotrasách v bratislavskom regióne nájdete v brožúre „Top 12 cyklovýletov“, ktorá je dostupná aj online TU.

Inšpirácia z Top 12 cyklovýletov

  1. K zázračnému prameňu
  2. Nivou rieky Morava
  3. Z krajiny do krajiny
  4. V znamení vody
  5. K Slnečným jazerám
  6. Dolným Záhorím
  7. V objatí prírody
  8. Green bike tour
  9. Malokarpatská výzva
  10. Vinicami i lesom
  11. Po bratislavských singletrackoch
  12. Bikepark Koliba

V Bratislave sú lákadlom historické a kultúrne pamiatky mesta. Cyklisti v Malokarpatskej oblasti si okrem jazdy vo vinohradoch užijú i krásne výhľady, rýchle adrenalínové jazdy a po dlhom dni na bicykli vedia nabrať nové sily vďaka chutnej husacine.

Podunajsko vytvára ideálne podmienky pre letnú športovo-relaxačnú turistiku. Záhorie predstavuje dokonalý priestor pre milovníkov cykloturistiky v krásnom prostredí lesov, vodných plôch i zrúcanín hradov. Bratislavským regiónom prechádzajú aj dve cyklotrasy európskeho významu Eurovelo 6 a Eurovelo 13.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM