Rôzne

FOTO: Na Partizánsku lúku priletelo 11 párov kreslených anjelských krídel

Partizánska lúka je v týchto dňoch vďaka putovnej výstave s jedenástimi pestrofarebnými krídlami anjelsky krásna.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na Partizánsku lúku priletelo 11 párov kreslených anjelských krídel
3
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave

Partizánsku lúku v týchto dňoch skrášľujú pestrofarebné anjelské krídla. Putovná výstava s názvom Krídla sú kreslené, pomoc je skutočná, má byť výrazom vďaky všetkým Dobrým anjelom, a zároveň má motivovať aj ďalších ľudí, aby pomáhali.

Anjelské krídla

Putovnú výstavu s jedenástimi pestrofarebnými krídlami už mohli vidieť Bratislavčania na móle na Dunaji pri OC Eurovea, ale aj na festivale Pohoda. Aktuálne krášlia Partizánsku lúku, kde sa s nimi môže každý odfotiť a zároveň sa dozvedieť niečo o slovenskej výtvarnej tvorbe.

Krídla navrhli slovenskí ilustrátori, výtvarníci a dizajnéri – producentka a výtvarníčka Katarína Kerekesová, výtvarník Erik Šille, tvorca komixov Danglár, grafik Adrián Macho, ilustrátor Miro Regitko, dizajnérka Miša Chmeličková, ilustrátorka Daniela Olejníková, karikaturista Shooty, Sylvia Ciulisová – Slovakiagift, ilustrátorka Katka Ilkovičová a Petra Slamková – Fancyillustrator. Každý z nich navrhol iný typ krídel, ktoré sú pre daného umelca dizajnovo charakteristické.

Za myšlienkou kampane s anjelskými krídlami stojí Ľ. Kolesárová, marketingová manažérka neziskovej organizácie Dobrý anjel.

Krídla Dobrého anjela
3
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM