Rôzne

Ochutnajte kvetový med od mestských včielok z Kačína a Krasňan

Mestským včielkam z Kačína a Krasňan sa darí. Aj tento rok vyprodukovali dostatočné množstvo medu na to, aby ste si na ňom mohli pochutnávať aj doma.

Ilustračný obrázok k článku Ochutnajte kvetový med od mestských včielok z Kačína a Krasňan
7
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave

Mestské lesy v Bratislave (MLB) sa starajú o dve včelnice, a to v záhrade horárne v Krasňanoch a na Kačíne. Mestským včielkam sa tu darí výborne, a to najmä pre bohaté zdroje peľu, nektáru a medovice.

Med od mestských včielok

Ak nemáte možnosť kúpiť si med od svojho včelára, máme pre vás dobrú správu. Vynikajúci kvetový med priamo z včelnice môžete nielen ochutnať, ale si ho aj zakúpiť.

„V mestských lesoch máme momentálne dve včelnice a sme radi, že med od našich včielok môžeme ponúknuť aj vám. Med je kvetový, zmes prevažne čerešňa, agát a lúčne kvety. V našich lesoch z dôvodu ochrany prírody nepoužívame žiadne chemikálie, postreky ani pesticídy. Okrem vynikajúcej chuti medu, tak vieme garantovať aj jeho top kvalitu,“ informujú MLB.

Cena za jeden kilogram medu je 8 eur. Kúpiť si ho môžete v budove MLB na Ceste mládeže 4 (počas pracovných dní do 15:00 hod.) alebo v medárni v druhom kameňolome.

„Produkciu medu vnímame len ako vedľajší produkt našej činnosti, naše včelnice slúžia predovšetkým k ekologickej výchove, k zvyšovaniu povedomia obyvateľov Bratislavy o nezastupiteľnej úlohe hmyzu v krajine a ku zlepšovaniu životného prostredia Bratislavy prostredníctvom kvalitného opeľovania vegetácie a zachovania jej druhovej rozmanitosti,“ uvádzajú MLB.

Mestské včely na Kačíne
7
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM