Správy Samospráva

Matúš Vallo miluje LETNÚ Bratislavu. Čo máte v horúcich dňoch v MESTE najradšej vy?

Primátor hlavného mesta sa zamyslel nad letom v uliciach a parkoch slovenskej metropoly. Prečítajte si, aké čaro má pre neho mesto nielen počas prázdnin.

Ilustračný obrázok k článku Matúš Vallo miluje LETNÚ Bratislavu. Čo máte v horúcich dňoch v MESTE najradšej vy?
24
Galéria

Leto v Bratislave plynie rýchlym tempom. Ani sa nenazdáme a prídu pochmúrnejšie jesenné dni. Atmosféru prázdnin si treba poriadne vychutnať a leto v meste k tomu ponúka množstvo možností.

Stres aj relax

Primátor Bratislavy Matúš Vallo si všíma aj nepríjemné udalosti, ktoré tento rok mesto postihli. „Nájdená bomba z 2. svetovej vojny, zablokované cesty a obrovská trpezlivosť Bratislavčaniek a Bratislavčanov, útoky komárov a občas strašné teplo,“ vyratúva vo svojom statuse na sociálnej sieti, čo všetko museli uniesť Bratislavčania.

Leto v Bratislave

K letu v Bratislave však podľa neho patrí aj kino pod holým nebom, korunovačný sprievod, detské divadielko alebo koncert na brehu Dunaja. „Pri všetkých nových problémoch, ktoré riešim a sú nekonečné, letnú Bratislavu milujem,“ vyznáva sa z lásky k mestu.

Detstvo v meste

Z detstva zostanú v hlave a srdci každému výrazne pocity a záblesky zážitkov. Primátor nie je výnimkou. „Spomienky z detstva na vôňu vzduchu pri prvých kvapkách dažďa alebo vyprázdnené ulice sa mi spájajú s novými vôňami mesta a silnou túžbou žiť a oddychovať napriek pandémii, ktorá stále niekde čaká. Čo je však naozaj skvelé a zároveň niečo, čo nikoho nič nestojí je, keď sú ľudia na seba milí a slušní. Vtedy môže aj celé leto pršať. Všetkým tým, ktorí mi občas zamávajú, usmejú sa, prihovoria, alebo sa s úsmevom pozdravia, ďakujem – cením si to,“ opisuje Matúš Vallo svoje pocity z detstva a zo stretnutí s ľuďmi v uliciach.

Viac o tom, kde v Bratislave môžete relaxovať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM