Rôzne

Vallo: Organizovaný ohňostroj je lepší ako bojová zóna z delobuchov

Bratislavský primátor má veľký problém s voľným používaním pyrotechniky. Organizovanie ohňostroja mestom obmedzilo agresívne výbuchy delobuchov v centre.

Ilustračný obrázok k článku Vallo: Organizovaný ohňostroj je lepší ako bojová zóna z delobuchov
10
Galéria
Zdroj: TASR

Primátor Bratislavy Matúš Vallo v diskusii na sociálnej sieti vyhlásil, že ohňostroj nepovažuje za zlé vyvrcholenie silvestrovských os­láv.

DIskusia na túto tému ohňostroj sa rozprúdila v súvislosti s organizovaním novoročného ohňostroja hlavným mestom.

Ohňostroj nemá každý rád

„Názory na ohňostroj vždy budú rôzne, to je jednoducho fakt. Sú ľudia, ktorí sa na takýto zážitok tešia, sú aj takí, ktorým nehovorí vôbec nič,“ uviedol primátor.

Tvrdí, že vníma dôvody, pre ktoré začalo mesto Bratislava organizovať novoročný ohňostroj. Centrum Bratislavy podľa neho kedysi pripomínalo vojnovú zónu, kde si rôzne skupiny ľudí hádzali pod nohy delobuchy a rozbíjali fľašky a nevedela si s tým rady ani polícia.

Menej pyrotechniky

„Organizované oslavy vyvrcholené novoročným ohňostrojom boli pokusom mesta dostať toto pod kontrolu a myslím, že sa to vo výsledku podarilo. Napríklad aj minulý rok bolo agresívne používanie pyrotechniky v centre mesta minimálne,“ argumentuje Vallo.

Spoločné strávenie posledných chvíľ roka podľa neho k životu v meste patrí. O budúcej podobe osláv sa so svojím tímom bude ešte veľakrát baviť.

Novoročný ohňostroj v Bratislave sa uskutoční aj napriek výzve mestskej poslankyne a podpredsedníčky Bratislavského samosprávneho kraja Eleny Pätoprstej.

Na decembrovom mestskom zastupiteľstve požiadala primátora, aby zvážil zrušenie novoročného ohňostroja.

Navrhla, aby ušetrené peniaze hlavné mesto venovalo obyvateľom Prešova, ktorí po výbuchu plynu v dome na Mukačevskej ulici 6. decembra prišli o bývanie.

Ušetrené peniaze pre Prešov

Požiadavka Pätoprstej prišla v čase, keď bratislavskí mestskí poslanci odobrili poslanie finančného daru 20-tisíc eur pre mesto Prešov.

Zrušiť novoročný ohňostroj a ušetrené peniaze poslať dotknutým obyvateľom Prešova sa rozhodli viaceré samosprávy na Slovensku, napríklad mesto Banská Bystrica, Pezinok či Liptovský Mikuláš.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM