Rôzne

Lokalita v okolí bývalej Matadorky sa zahusťuje: V pláne je projekt Septimo 2

Spoločnosť VI Group, ktorá postaví magavežiak Matadorka v blízkosti Vienna Gate, sa zároveň pustila aj do menšieho projektu. Septimo 2 ponúkne najmä 2-izbové byty.

Ilustračný obrázok k článku Lokalita v okolí bývalej Matadorky sa zahusťuje: V pláne je projekt Septimo 2
5
Galéria
Zdroj: VI Group

Závod Matador, ktorý v Petržalke zamestnával stovky ľudí, je už dávno minulosťou. Na mieste bývalého podniku, a rovnako aj v jeho okolí, však naďalej vládne čulý ruch. V súčasnosti stavebný.

Stavili na dvojizbáky

Zdá sa, že dvojizbových bytov v Bratislave nikdy nie je dosť. Pochopila to aj spoločnosť VI Group, ktorá sa chystá stavať v blízkosti križovatky ulíc Údernícka a Gogoľova.

Projekt Septimo 2 obohatí ponuku bývania v Petržalke o 24 apartmánov a 11 bytov. Záujemcovia o bývanie si môžu vybrať z ponuky bytov v rozlohe od 23,6 metrov štvorcových (1-izbový apartmán v cene cca 63-tisíc eur) až do 47 m2 pri dvojizbových bytoch a apartmánoch (v projekte ich je až 32) a okolo 78 m2 pri trojizbových.

Ceny v súčasnosti najžiadanejších dvojizbových bytov sa pohybujú od cca 90-tisíc do 108-tisíc eur. Trojizbové byty sa dajú kúpiť za niečo vyše 160-tisíc eur. Obyvateľom Septima 2 poslúži 48 parkovacích miest. Podzemná garáž ich poskytne 14 za cenu 7 200 eur. Vonkajších stojísk v cene 6 000 eur bude spolu 34. Väčšina z nich za novopostaveným do­mom.

Peši za športom

Spoločnosť, ktorá projekt stavia, stavila na lákadlo v podobe športovísk v okolí projektu. V pešej dostupnosti tu budúci obyvatelia nájdu kúpalisko, korčuliarsku a cyklistickú dráhu, skatepark aj fitness centrum. Vyzdvihujú tiež blízkosť petržalského korza, ktoré chodcov zavedie cez Most SNP priamo do historického centra Bratislavy.

Spoločnosť VI Group spustila predaj projektu približne pred 2 týždňami, koncom februára. Stavať začnú v júni a kolaudovať by sa malo koncom roka 2019. Viac o projekte Septimo 2 sa dozviete TU.

SEPTIMO 2 / vizualizácia
5
Galéria
Zdroj: VI Group
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM