Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Počas víkendu na vás čakajú hody v Lamači, pivný festival aj Kráľovstvo husaciny

Posledný prázdninový víkend to môžete v Bratislave roztočiť naplno. Jedla, pitia a zábavy bude neúrekom.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Počas víkendu na vás čakajú hody v Lamači, pivný festival aj Kráľovstvo husaciny
9
Galéria
Zdroj: TASR

Pivobrana Beer Fest v Ružinove

Tradičný festival pivovarov združených v Asociácii malých nezávislých pivovarov Slovenska sa bude konať opäť v ružinovskom Parku Andreja Hlinku. Stánky s pivom si rozloží približne 15 malých pivovarov z hnutia PIVOBRANA.

Svoje tradičné pivá, ale i rôzne špeciály budú ponúkať trnavský pivovar Sessler, holíčsky pivovar Wywar, piešťanský pivovar ŽiWell, Simeon, banskobystrický Urpiner a ďalší. Chýbať nebude ani streetfood, pivné marmeládky Beermalade, pivné súťaže a príjemný hudobný program. Na svoje si prídu aj rodičia s deťmi, pripravená bude chill out zóna v tieni stromov.

piatok od 15:00 hod. – nedeľa do 22: hod. / Park Andreja Hlinku, Ružinov / vstup voľný / viac TU

Rozálske hody

Už sa to začína! Hody v Lamači sú tu! Čakajú vás koncerty, karaoke, tombola, futbalový zápas a samozrejme kolotoče a občerstvenie. To všetko a pravú hodovú atmosféru si budete môcť užívať celý víkend.

piatok – nedeľa / Lamač / vstup voľný

Vstúpte do kráľovstva husaciny!

Slovenský Grob sa už onedlho premení na Kráľovstvo husaciny. Nebude chýbať Korunovácia kráľa, Farm Fest, útok na kráľovstvo, dobová krčma či remeselné stánky. Zárukou pôžitku pre všetky zmysly je najmä dobré jedlo, ktoré sa bude „točiť“ najmä okolo husacích pochúťok.

Bohatý kultúrny program ponúkne Vajnorský okrášľovací spolok, DFS Čečinka, detičky rozveselí Elá Hop a bábkové divadlo. Hviezdami večera budú Malalata Balkan beats a kapela Fankiez. Za moderátorským mikrofónom sa vystriedajú Richard Vrablec a Ivan Binďo Bindas. Návštevníci husacej hostiny môžu v deň podujatia využívať bezplatnú autobusovú dopravu z Bratislavy do Slovenského Grobu a späť.

sobota / od 13:00 hod. / Slovenský Grob / vstup voľný / viac TU

Hrnčiarsky jarmok a Slávnosti hliny

OZ Modranská Beseda pripravila jubilejný 10. ročník podujatia, ktoré oslavuje hlinu, na ktorej žijeme, s ňou späté remeslo, tradíciu i budúcnosť. Témou tohto ročníka Slávnosti hliny – Keramickej Modry sú prejavy ľudovej zbožnosti v keramickom dekore. Sprievodné podujatia okrem odborných aktivít budú aj spomienkou na predchádzajúce ročníky.

do soboty / Modra

Deň otvorených dverí Národnej rady SR

Podujatie, ktoré sa už pravidelne koná 1. septembra, bude mať aj tento rok viaceré novinky. Okrem programu a prehliadky aktivít vojakov, policajtov, hasičov či záchranárov, Kancelária NR SR pripravuje výstavu s názvom 75 rokov spolu a 25 rokov vedľa seba – spoločné storočie.

sobota / Národná rada SR / od 10:00 do 17:00 hod. / vstup voľný

Rozlúčka s letom v Ružinove

Pred DK Ružinov odštartuje v sobotu pestrý program pre dospelých aj deti. Prídu aj Ružinovskí hasiči, ktorí predvedú ukážky zásahov a hasiacu techniku. Návštevníci sa môžu tešiť aj na ukážky poslušnosti záchranárskych psov, vyhľadávania osôb alebo na simulovanú záchrannú akciu Bratislavskej Kynologickej Záchranárskej Brigády, Dobrovoľného hasičského zboru Ružinov a Slovenského Červeného kríža.

Okrem toho si malí Ružinovčania užijú aj detské nafukovacie atrakcie či detskú zónu. Nasledovať bude zapálenie vatry, pri ktorej zahrá skupina Rock Cirkus. Prvých 50 návštevníkov sa môže tešiť na špekáčik zdarma.

sobota / pred DK Ružinov / od 15: hod. / vstup voľný

Trans Danube Swim 2018

Plávanie cez Dunaj neorganizuje nikto ani vo Viedni ani v Budapešti. V Bratislave áno! V nedeľu môžete preplávať európsky veľtok s Ľubošom Fellnerom. Cez víkend bude voda príjemná a možno zasvieti aj slniečko. Ak sa neodvážite plávať, príďte aspoň povzbudiť desiatky plavcov. Všetky informácie a prihláška TU.

nedeľa / River Park / od 13:00 do 16:00 hod.

Slávnosti hliny a Hrnčiarsky jarmok
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM