Rôzne

Hlasujte za projekty, ktoré skrášlia Bratislavu a jej okolie

V hre je šesť zaujímavých projektov Bratislavského kraja. Podporte ich aj vy! Svetlo sveta uzrú tri zámery s najväčším počtom hlasov.

Ilustračný obrázok k článku Hlasujte za projekty, ktoré skrášlia Bratislavu a jej okolie
6
Galéria
Zdroj: komunitnegranty.sk

Ak vám nie je naše mesto ľahostajné a poteší vás každý nápad na jeho skrášlenie, určite neprehliadnite hlasovanie, ktoré prebieha do 19. novembra na stránke www.komunitnegranty.sk.

Hlasujte za najlepší nápad

Verejné hlasovanie rozhodne o tom, ktoré užitočné nápady na zlepšenie života v rôznych kútoch Slovenska získajú finančnú podporu na svoju realizáciu. Deje sa tak v rámci tretieho ročníka programu Komunitné granty.

Odborná komisia vybrala z prijatých žiadostí v rámci Bratislavského kraja 6 projektov. A aj vy môžete hlasovaním určiť, na ktoré 3 z nich poputuje pripravený grant z Nadácie VÚB vo výške 3 × 3 000 eur.

Zoznam projektov:

Pentagon je náš domov – Pomôžte organizácii Bezpečné bývanie spraviť malý zázrak. Pentagon je miesto, kde sa predávajú drogy. Je však aj domovom mnohých dobrých ľudí odhodlaných zmeniť jeho povesť a vytvoriť z neho bezpečné a príjemné miesto pre život. Chceli by vybudovať komunitnú miestnosť, kde sa budú môcť stretávať a iniciovať v susedoch záujem a zodpovednosť za dom. Plánujú pozývať aj zástupcov kompetentných orgánov a odborníkov na sociálne, právne a psychologické poradenstvo.

Mladý záchranár – Študenti Gymnázia L. Novomeského majú predmet, ktorý je certifikovaným kurzom prvej pomoci. Chceli by si osvojiť vedomosti a zručnosti pri poskytovaní prvej pomoci. Už dnes im pedagógovia ukazujú, že záchrana života nie je až taká ťažká a komplikovaná, naopak, pri prevedení základných pravidiel je šanca na prežitie veľmi veľká.

Altánok – Devínsky sad je voľnočasové priestranstvo v Devíne, ktoré si svojpomocne vybudovali mladé rodiny. Tento krásny priestor v prírode sprístupnili na jar 2017 a chcú ho ďalej zveľaďovať. Plánujú vybudovať altánok, ktorý poslúži aj na usporadúvanie rôznych podujatí – tvorivé dielne budú pestrejšie, deti budú lepšie vidieť na divadielko, môžete si čítať knihu z altánkovej mini knižnice a starí rodičia si budú môcť sadnúť pri strážení vnúčat.

Komunitná záhrada Longitálka – Občianske združenie Naša záhrada chce vrátiť život chátrajúcej ploche vo vnútrobloku na ulici Hany Meličkovej. Na zrušenom detskom ihrisku sa chystajú vybudovať komunitnú záhradu pre potešenie i úžitok obyvateľov sídliska Dlhé diely. Do budovania záhrady a starostlivosti o ňu chceme zapojiť obyvateľov okolitých domov. Záhradkári dostanú možnosť aktívne tráviť voľný čas a susedia nadväzovať a posilňovať sociálne vzťahy v komunite.

Oddychová zóna Malé Vinice – Obecný úrad Chorvátsky Grob chce spoločnými silami vybudovať v obci Chorvátsky Grob malú oddychovú zónu spojenú s detským ihriskom, ktorá by bola priestorom stretnutia pre mladé rodiny a ich deti, ktoré na ulici žijú a zároveň by slúžila ako miesto oddychu aj ostatným obyvateľom obce. Vďaka peknej oddychovej zóne by bola krajšia celá lokalita a bola by prínosom pri prehlbovaní vzťahov v komunite.

Odpočiň si pri kríži – Zámerom projektu občianskeho združenia A proč né? je zveľadiť okolie kríža neďaleko obce Zohor, na pútnickej ceste do Marianky. Je obrastený náletovými drevinami a takmer neprístupný. Chcú odstrániť nežiadúce dreviny na okolitom pozemku, splanírovať terén, vysadiť nové okrasné stromy a osadiť lavičky. Plánujú ponúknuť ľuďom ,,adopciu stromov", čím vznikne alej smerujúca ku krížu.

Komunitné granty
6
Galéria
Zdroj: komunitnegranty.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM