Alexandra Húsková Kultúra

Galéria Lepší svet v Karlovej Vsi otvorila výstavu diel Antona Fialu. Zakúpiť si ich môžete za špeciálne ceny

V Galérii Lepší svet sprístupnili benefičnú výstavu fotografií Antona Fialu s názvom Galéria svet. Všetky diela sú predajné a výťažok poputuje na podporu ľudí s mentálnym znevýhodnením, o ktorých sa stará nezisková organizácia Lepší svet. Výstava trvá do konca augusta v Galérii LS v Karlovej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Galéria Lepší svet v Karlovej Vsi otvorila výstavu diel Antona Fialu. Zakúpiť si ich môžete za špeciálne ceny
Zdroj: Dnes24.sk

Výstava prezentuje exotické prírodné scenérie či prírodné monolity z ďalekých krajín. Výstava trvá do konca augusta 2015 v Galérii Lepší svet na Jurigovom námestí 1 v Karlovej Vsi v Bratislave.

Na farebných fotografiách môžete vidieť pozoruhodné pieskové duny na Mauríciuse, skvostné baobaby na Madagaskare, obrovské ľadovce v Severnom ľadovom oceáne, sopku Gunung Bromo v Indonézii a mnohé iné, pre bežného človeka ťažko dostupné prírodné nádhery.

Anton Fiala ako jeden z mála fotografov na svete vystavoval na všetkých kontinentoch našej planéty.

„Sme radi, že práve v našej galérii môžeme predstaviť diela vynikajúceho fotografa Antona Fialu. S autorom spolupracujeme už niekoľko rokov, je to človek, ktorému záleží na pomoci slabším a aj prostredníctvom predajnej výstavy svojich fotografií nám pomôže vytvárať lepší svet pre našich klientov – ľudí s mentálnym znevýhodnením“, uviedol význam spolupráce a výstavy riaditeľ neziskovej organizácie Lepší svet Dušan Mikulec.

O aktivitách Lepšieho sveta si prečítajte viac tu: Kaviareň Lepšosvetko je oázou medzi petržalskými panelákmi

Anton Fiala je vášnivý cestovateľ a fotograf. Pred vyše štyridsiatimi rokmi začal fotografovaním krás slovenského Liptova, Oravy, Spiša a Kysúc. Postupne začal objavovať aj krásny ďalekých krajín.

Pravidelne vydáva cestovateľské publikácie, zúčastňuje sa cestovateľských besied a premietaní. „Keďže pán Fiala je v týchto dňoch už opäť na fotografických cestách, pre našich návštevníkov galérie sme sa rozhodli po jeho návrate v mesiaci august zorganizovať premietanie jeho fotografií s komentovanou prehliadkou výstavy,“ dodal Dušan Mikulec.

Prečítajte si viac: Nechceme byť uzavretá spoločnosť, hovoria zástupcovia zdravotne postihnutých ľudí

Prečítajte si aj: ROZHOVOR: Sú inšpiratívni a na nič sa nehrajú. Predsa sa nie vždy stretnú s ľudským pochopením

Anton Fiala sa narodil v roku 1955 v Bratislave. V rokoch 1972 až 2014 realizoval 109 samostatných výstav a zúčastnil sa na viac ako 94 výstavách v zahraničí, na ktorých získal veľa významných ocenení. Jeho diela sú zastúpené v zbierkach renomovaných galérií a múzeí doma i v zahraničí.

Galéria Lepší svet vznikla s cieľom podpory zariadení neziskovej organizácie Lepší svet. Pravidelne pripravuje benefičné predajné výstavy významných slovenských umelcov a tým ponúka možnosť spájať umenie s konkrétnou pomocou.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM