ELA Rôzne

Dobrá správa pre milovníkov dobrého jedla a piva. Známy pivovar Alžbetka opäť OTVORENÝ

Nie je to tak dávno, čo rokoková budova niekdajšej obľúbenej reštaurácie Alžbetka dostala novú tvár a zmenila sa na vychýrený pivovar. Aj preto mnohých prekvapilo, že je od leta zatvorený.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre milovníkov dobrého jedla a piva. Známy pivovar Alžbetka opäť OTVORENÝ
8
Galéria

Reštaurácia Alžbetka, ktorá sídlila v historicky vzácnej rokokovej budove už v 30. rokoch 20. storočia, patrí medzi bratislavské legendy. Podnik bol desiatky rokov vyhľadávaný pre svoju skvelú rakúsko-uhorskú aj slovenskú kuchyňu a dobrú zábavu.

Legendárna reštaurácia a pivovar

Reštaurácia v budove sídlila až do roku 2011, potom ju nahradili potraviny Billa a budova stratila šmrnc. Mnohí Bratislavčania pociťovali nostalgiu a obľúbený podnik im chýbal.

Našťastie, nie dlho. Koncom roka 2017 v priestoroch kultovej reštaurácie vznikol nový pivovar s názvom Mestský pivovar Alžbetka, ktorý je dvojičkou Ružinovského pivovaru Komín.

Podnik sa stal miestom stretnutí milovníkov dobrého jedla a remeselného piva, mnoho návštevníkov si tu dohadovalo stretnutia s obchodnými partnermi, organizovali oslavy, či firemné večierky. Podnik bol známy predovšetkým pivom z vlastnej produkcie, pričom štvoricu domácich pív dopĺňalo osem hosťujúcich.

Koncom júna ale na sociálnej sieti oznámil, že zatvára. Mnohí sa zľakli, že je to definitívne. „Ospravedlňujeme sa, reštaurácia je z technických príčin zatvorená,“ napísal pivovar na sociálnej sieti a bližšie nevysvetlil, prečo k tomuto kroku pristúpil a na ako dlho je zatvorený.

Pivovar Alžbetka opäť otvorený

Pivovar, ktorý nájdete na konci Obchodnej ulice v Bratislave, pred pár dňami oznámil dobrú správu! Svoje brány opäť otvoril 20. novembra 2023, možno aj symbolicky deň po tom, ako v kalendári svieti meno Alžbeta (19. november).

Tretia prevádzka

Skupina, ktorá stojí za pivovarmi Alžbetka a Komín, s novinkami nekončí a pripravuje aj tretiu prevádzku. Po novom by mala svoju reštauráciu otvoriť aj na štadióne Tehelné pole.

„Pôvodný plán dokonca uvažoval nad tým, že by na futbalovom štadióne vznikol aj pivovar. Technické parametre komplexu to však nedovolili,“ informuje opive.sk.

Nový podnik sa však bude zameriavať na remeselné pivo. V ponuke budú pivá z vlastnej produkcie. V ponuke by pritom malo byť tankové pivo. Kapacita reštaurácie by mala byť 150 až 200 ľudí vnútri, rovnaký počet by mala privítať aj vonkajšia terasa. Takýmito parametrami sa zaradí medzi najväčšie bratislavské podniky, ktoré ponúkajú výlučne remeselné pivo.

Ako vyzerala legendárna Alžbetka kedysi? Retro fotografie nájdete aj dole v galérii.

Alžbetka
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM