ELA Rôzne Správy

SVET O SLOVENSKU: The Times zaujali vianočné trhy v Bratislave. Ako dopadli v TOP 10?

Blížia sa sviatky a s nimi sú aj spojené vianočné trhy. Prestížny denník The Times si posvietil na tie naše v hlavnom meste a zaradil ich do top rebríčka.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: The Times zaujali vianočné trhy v Bratislave. Ako dopadli v TOP 10?
24
Galéria
Zdroj: TASR

Rozprávkové svetlá, ručne vyrábané drobnosti, horúce praclíky, punč a vianočná atmosféra. Takto to bude najbližší mesiac žiť naprieč mestami a svetovými metropolami, do ktorých smerujú kvôli jedinečnej atmosfére tisícky turistov.

Prestížny denník The Times vo svojom rebríčku neminul ani naše hlavné mesto. Ako ohodnotilo vianočné trhy v Bratislave?

TOP 10

Prvú desiatku najlepších vianočných trhov tvoria otvára a medzi najlepšie denník radí nemecký Kolín nad Rýnom. Na druhom mieste je rakúsky Salzburg a prvú trojku uzatvára Berlín.

Kto sa chystá na trhy k našim susedom, tak títo skončili pred nami: Na štvrtom mieste sa umiestnila maďarská Budapešť. Piata priečka patrí Prahe a na šiestom mieste sa umiestnil francúzsky Štrasburg. Siedme miesto obsadil švédsky Göteborg.

Vianočné trhy Bratislavy skončili podľa The Times na ôsmom mieste. Čo je zaujímavé, susedná Viedeň je posledná, desiata. Pred ňou sú ešte České Budějovice a Český Krumlov, ktorý je deviaty.

„Vianoce v hlavnom meste Slovenska sú časom detských zázrakov. Okolie vianočných stromčekov zahaľujú rozprávkové svetlá, zatiaľ čo stánky na trhoch predávajú tradičné drevené hračky a pekné vianočné ozdoby. Medzi gurmánske pochúťky patria palacinky, klobásy a koláče,“ píše denník k vianočným trhom v Bratislave.

Vianočné trhy v centre Bratislavy sa tento rok predĺžia. Otvorené budú od 23. novembra do 31. decembra.

Prečítajte si aj:

Vianočné trhy v Bratislave, Hlavné námestie
24
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM