Tlačové správy

Divina na tanieri Slovákov chýba: Vďaka novej ponuke TESCA by sa to mohlo zmeniť

Mäso zo zveri žijúcej vo voľnej prírode sa vyznačuje nízkym obsahom tukov a atraktívnou chuťou. Teraz ho máte poruke aj v Tescu.

Ilustračný obrázok k článku Divina na tanieri Slovákov chýba: Vďaka novej ponuke TESCA by sa to mohlo zmeniť
9
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Divina je bohatým zdrojom bielkovín, vitamínov a minerálnych látok. Zároveň má nízkym obsah tukov aj cholesterolu, atraktívnu chuť a je ľahko stráviteľná. Napriek tomu sa na stoloch v slovenských domácnostiach vyskytuje len zriedkavo.

Zdravá divina v Tesco

Zo 70 kilogramov ročne skonzumovaného mäsa tvorí divina na tanieri Slovákov iba jeden kilogram. To by sa však teraz mohlo zmeniť, pretože v Tescu bude divina poruke každý deň.

Tesco pripravilo od 5. septembra do ponuky osem mrazených produktov z troch druhov diviačieho mäsa. Vybrať si môžete spomedzi mäsa na guľáš, stehna bez kosti, chrbta bez kosti, štyroch druhov jelenieho mäsa a tiež danielie mäso na guľáš.

Divina je ekologická potravina najvyššej kvality má nízky obsah tuku a cholesterolu, pretože voľne žijúca zver má dostatok pohybu a potravy v čistom prírodnom prostredí.

Pestrú ponuku slovenskej diviny zatiaľ nájdete v hypermarketoch Tesco Bratislava-Lamač, Zlaté piesky a Petržalka.

Unikátna spolupráca

Spomínané rozšírenie ponuky sa Tescu podarilo zrealizovať ako jedinému reťazcu na Slovensku vďaka unikátnej spoluprácu s Lesmi Slovenskej republiky. Štátny podnik Lesy SR spracováva mäso pod stálym veterinárnym dohľadom v odštepnom závode Topoľčianky.

Voľne žijúca divina sa v slovenských lesoch loví v súlade so zákonom o poľovníctve pri dodržaní poľovníckej etiky a kultúry.

Garancia kvality

„Som veľmi rád, že práve v nadchádzajúcom období môžeme na trh uviesť divinové mäso z produkcie štátneho podniku. Garantujeme, že ide o kvalitné mäso z voľne žijúcej zveri z našich lesov, ktoré je nositeľom značky kvality 2. stupňa. V zariadení na spracovanie diviny v Topoľčiankach sa spracováva najmä mäso z raticovej zveri – jelenej, danielej, srnčej, muflónej a diviačej. Mäso sa vyznačuje nielen dobrými chuťovými vlastnosťami, ale vyhovuje aj požiadavkám zdravej výživy,“ potvrdil generálny riaditeľ štátneho podniku Lesy SR Ján Marhefka.

Riaditeľa spoločnosti Tesco na Slovensku Martina Kuruca rovnako teší, že sa podarilo nadviazať exkluzívnu spoluprácu s Lesmi SR a predstaviť tak zákazníkom zdravú mäsovú novinku v ponuke.

Vychádzame tak v ústrety požiadavkám zákazníkov, ktorí si môžu už od septembra vybrať zatiaľ z ôsmich mrazených produktov najvyššej kvality. Ponuku slovenskej diviny plánujeme v budúcnosti rozšíriť aj podľa záujmu našich zákazníkov,“ povedal pri uvedení novinky Martin Kuruc.

Netreba teda už nič iné, len zalistovať si doma v receptoch, zájsť do Tesca a pustiť sa do prípravy skutočnej lahôdky – diviny zo slovenských lesov.

Zdravá slovenská divina v Tescu
9
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM