KAW Tlačové správy

Tesco opäť podporí komunitné projekty: V Bratislave zvíťazili tri SKVELÉ nápady

Mestá a obce aj vďaka tisícom zrealizovaných projektov z grantu Tesca postupne menia svoju tvár a spájajú rôzne komunity.

Ilustračný obrázok k článku Tesco opäť podporí komunitné projekty: V Bratislave zvíťazili tri SKVELÉ nápady
7
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Obchodný reťazec Tesco vyhodnotil už po jedenásty raz grantový program s názvom Vy rozhodujete, my pomáhame. Ten „svoj“ projekt si mohli zákazníci vybrať priamo v predajniach a zahlasovať zaň vhodením žetónu, ktorý dostali za nákup.

Krajšie prostredie, lepší život

Možno ste aj vy svojim hlasom rozhodli o tom, kam peniaze poputujú.

Tesco tento rok podporí 231 projektov na zlepšenie života. Ide o lokálne projekty, ktoré spríjemnia okolie alebo pomôžu tam, kde je to potrebné.

Vybudujú sa napríklad detské ihriská či cyklotrasy, podporia športové aktivity pre škôlkarov alebo seniorov, postaví sa hmyzí hotel a mnoho ďalšieho. Pozornosť si získali aj projekty, ktoré pomáhajú vyrovnať sa s mimoriadnou situáciou po nástupe koronakrízy alebo podporia zdravie a imunitu.

Víťazné nápady v aktuálne ukončenej 11. edícii grantu Vy rozhodujete, my pomáhame podporí Tesco sumou 1 300 eur, na druhom mieste sumou 600 eur a projekty na treťom mieste sumou 300 eur.

Najviac zákazníkov sa do hlasovania zapojilo v Spišskej Novej Vsi, Novom Meste nad Váhom, Lučenci, v Banskej Bystrici či v Gelnici a Zvolene. Bokom nezostala ani Bratislava, kde Tesco podporí tri víťazné projekty.

Práve dnes (5. 9. 2022) slávnostne odovzdali šeky výhercom priamo v predajni na Zlatých pieskoch.

Ľahší návrat do školy

Najvyššiu sumu získala Nadácia Bátor Tábor Slovakia, ktorá uľahčuje onkologicky chorým deťom návrat do škôl. Ten býva po dlhom pobyte v nemocnici náročný a často frustrujúci.

Prostredníctvom školského podporného programu pomáhame triednemu kolektívu chápať a prijímať inakosť, trénovať empatiu a posilniť kamarátstva. Vytvárame prostredie, v ktorom sa dieťa po návrate z náročnej liečby cíti vítané a v bezpečí,“ povedala komunikačná špecialistka nadácie Alexandra Tinková, ktorá z rúk veľvyslanca Spojeného kráľovstva na Slovensku Nigela Bakera symbolicky prebrala sumu 1 300 eur.

Dráha pre šikovné nôžky

Sume 600 eur sa potešilo OZ Živé Račko, u ktorých sa peniažky dlho nezohrejú. Investujú ich do originálneho „ihriska“, ktoré už počas najbližšieho víkendu na festival Živé Račko rozhýbe deti aj škôlkarov. Festival prinesie na Račianske mýto dobrú muziku, diskusie, kvalitné jedlo aj pestrý program pre deti.

"Práve rodiny s deťmi sú hlavnou skupinou návštevníkov festivalu, a preto chceme ešte obohatiť zábavu v detskej zóne. Vytvoríme parádnu dráhu pre šikovné nôžky – koordináciu pohybu, rovnováhu a presnosť. Dokúpením prvkov vznikne napínavá a zábavná dráha, ktorú počas roka budeme požičiavať novomestským škôlkam, predstavila projekt jeho autorka – Marianna Mašatová. Symbolicky jej sumu odovzdal generálny riaditeľ Tesco Stores SR Martin Kuruc.

Šport pre všetkých

Tretím víťazným projektom, podporeným sumou 300 eur, je Víťaz – Športovo-plavecký tábor pre deti a mládež s intelektuálnym znevýhodnením. Projekt je zameraný na výuku plávania, rozvoj pohybovej aktivity a podporu rozvoja talentu u detí s Downovovým syndrómom, poruchami autistického spektra či DMO.

Pri odovzdávaní sumy za spomínaný projekt manažérka pre Sekciu sociálnych vecí Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy Lucia Daubnerová spomenula, že pre hlavné mesto je spolupráca komunít naozaj významná a grantový program Vy rozhodujete, my pomáhame práve komunitám pomáha uskutočňovať ich zámery.

Vy rozhodujete, my pomáhame – slávnostné odovzdanie šekov výhercom
7
Galéria
Zdroj: TESCO SR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM