KAW Správy Samospráva

Čakajú bratislavskú dopravu lepšie časy? Viaceré projekty sa dostávajú do finále

Mesto sľubuje, že situácia v Bratislave sa už čoskoro zmení k lepšiemu. Rozplynúť by sa mala nočná mora Karlovešťanov a vydýchnu si aj vodiči v ďalších častiach mesta.

Ilustračný obrázok k článku Čakajú bratislavskú dopravu lepšie časy? Viaceré projekty sa dostávajú do finále
6
Galéria
Zdroj: HB Reavis

Bratislavčania každé ráno nasadajú do auta s tým, že si postoja v dlhej kolóne. Neraz si musia privstať až o hodinu skôr, aby načas dorazili do práce.

Do „Karlovky“ konečne električkou

Mesto sľubuje, že situácia v hlavnom meste sa už čoskoro zmení k lepšiemu. Rozplynúť by sa mala nočná mora Karlovešťanov, ktorí trpia rekonštrukciou električkovej trate v ich mestskej časti. Matúš Vallo na sociálnej sieti oznámil, že už 26. októbra sa má spustiť prevádzka električky po novozrekonštru­ovanej trati v Karlovej Vsi a Dúbravke v celej jej dĺžke.

„V decembri bude ukončená aj rekonštrukcia trate pri Americkom námestí a spustíme po nej električku. Konzorcium D4/R7 bude zároveň postupne otvárať ďalšie zjazdy z kruhového objazdu pod Prístavným mostom, aj keď v tomto prípade nás ešte čakajú aj uzávery niektorých iných zjazdov, na ktorých rekonštrukčné práce ešte neprebehli,“ informuje primátor.

Otvoria sa Mlynské nivy

Začiatkom novembra by sa mal otvoriť pre autá a MHD aj bulvár Mlynské nivy, ku ktorému aktuálne prebieha kolaudačné konanie. Hrubé stavebné práce na spomínanej ulici už boli ukončené. „Aktuálne sa realizujú povrchové úpravy a výsadba zelene, zároveň sa venujeme kolaudácii mnohých stavebných objektov,“ uviedla hovorkyňa developera HB Reavis Martina Jamrichová.

Rozsiahlu rekonštrukciu časti Mlynských nív začal investor v máji 2018 so zámerom vybudovať tu nový mestský bulvár. V rámci neho sa ráta s rozšírením komunikácie, s podzemným kruhovým objazdom, chodníkmi, cyklotrasou či zeleňou. Časť Mlynských nív pre túto rekonštrukciu v polovici februára 2019 uzatvorili pre dopravu.

Pôvodne sa rátalo, že po ulici bude na jeseň 2019 spustená aspoň premávka MHD. Po viacerých diskusiách s odbornou skupinou to však magistrát zamietol a s investorom sa dohodol o spustení kompletnej dopravy po letných prázdninách 2020.

Nová autobusová stanica

Developer tesne pri ulici Mlynské nivy buduje aj novu autobusovú stanicu. Stavbu plánoval investor dokončiť v tomto roku. Novú Stanicu Nivy však aj pre pandémiu nového koronavírusu otvorí až koncom leta 2021. Projekt má byť kombináciou medzinárodného autobusového terminálu, nákupného centra, tržnice a výškovej administratívnej budovy.

Výstavba tohto projektu sa začala v máji 2017 prácami na administratívnej budove Nivy Tower. Asanačné práce na mieste starej autobusovej stanice sa začali v októbri 2017 a dokončili v januári 2018. Funkciu doterajšej autobusovej stanice plní náhradná na Bottovej ulici.

Bratislava v poslednom období pôsobí, ako by bola kompletne rozkopaná. Dôvodom je množstvo lokálnych opráv ciest a...

Posted by Matúš Vallo má rád Bratislavu on Thursday, October 1, 2020
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM