Rôzne

Bratislavskí vodári si v roku 2019 polepšili povesť

V rebríčku Transparency International za rok 2019 sa Bratislavská vodárenská umiestnila nad celoslovenským priemerom.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavskí vodári si v roku 2019 polepšili povesť
Zdroj: TASR

Spomedzi sto hodnotených verejných a mestských firiem sa BVS umiestnila na 39. priečke. Ako informoval Peter Podstupka, riaditeľ komunikácie BVS, firma sa tak pohybuje nad celoslovenským priemerom v transparentnosti.

Slabá etika

BVS najväčšiu transparentnosť dosiahla v oblasti hospodárskych ukazovateľov. Naopak nízke hodnotenie získala v kategórii etika. Nové vedenie spoločnosti sa preto chce na túto oblasť spolu s ďalšími v najbližšom období sústrediť.

„Aj keď sme už urobili zmeny v prospech transparentnosti, stále nie sme spokojní so súčasným stavom. V nasledujúcom roku preto chceme pokračovať vo zvyšovaní transparentnosti a viac informovať verejnosť o krokoch, ktoré robíme alebo zlepšiť dostupnosť údajov na internete,“ povedal generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Bratislavskej vodárenskej spoločnosti Peter Olajoš.

Rebríček mal 57 indikátorov

Rebríček transparentnosti hodnotil sto spoločností vo verejnom vlastníctve, ktoré dokopy hospodária ročne s takmer 10,5 miliardami eur. Transparency International ich hodnotila celkovo podľa 57 indikátorov rozdelených do šiestich oblastí za rok 2019.

V hodnotení Transparency International za rok 2019 dopadli dobre aj Vodárne a kanalizácie mesta Komárno, ktoré sú rovnako ako BVS nad slovenským priemerom, a dokonca sú v rebríčku ešte o dve miesta vyššie ako BVS. Vzhľadom na rozdielnu akcionársku štruktúru ju však nehodnotili v kategórii vodárenských spoločností, ale bola hodnotená ako mestská firma.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM