Správy Samospráva

Sihoť stráži polícia. Ľudia porušujú zákony a chodia, kam nemajú

Bratislavská vodárenská spoločnosť zaznamenala v uplynulých dňoch zvýšený pohyb ľudí na vodárenskom zdroji na ostrove Sihoť v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Sihoť stráži polícia. Ľudia porušujú zákony a chodia, kam nemajú
Zdroj: TASR

Už počas minulého víkendu Bratislavská vodárenská spoločnosť spolupracovala s políciou a z prísne chráneného územia vykázala viacero osôb, ktoré tam nemali čo hľadať.

Sprísnený režim

Všetky vodárenské zdroje sú totiž vzhľadom na súčasnú pandémiu nového koronavírusu v sprísnenom režime a pohyb na nich je striktne obmedzený aj pre zamestnancov vodárenskej spoločnosti.

„Vyzývame ľudí, aby boli zodpovední, neporušovali pravidlá a nevstupovali do ochranných pásiem vodárenských zdrojov. Na dodržiavaní týchto pravidiel bude BVS aj počas nasledujúcich dní spolupracovať s políciou,“ informoval hovorca bratislavských vodárni Peter Podstupka.

Nezodpovední ľudia

Generálny riaditeľ spoločnosti Peter Olajoš deklaruje, že vodárne robia všetko pre to, aby v maximálne možnej miere predišli akýmkoľvek problémom. „Správanie ľudí, ktorí protizákonne vstupujú do ochranného pásma vodárenských zdrojov a spôsobujú komplikácie, je mimoriadne nezodpovedné a chcem všetkých poprosiť, aby to nerobili,“ povedal.

Polícia

Počet protizákonných vstupov na Sihoť, ako aj neochota niektorých ľudí rešpektovať pokyny ochrany vodárenského zdroja, vyústili až do intenzívnej spolupráce vodární a polície, ktorá priamo na mieste vykonala viacero kontrol.

„Vzhľadom na pretrvávajúci nízky stav hladiny rieky Dunaj v okolí ostrova Sihoť bude táto spolupráca pokračovať aj v nasledujúcich dňoch, pričom osobitnú pozornosť budeme venovať hlavne víkendu,“ uzavrel Peter Podstupka.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM