Rôzne

Bratislavský Oktoberfest začína. Kde si môžete načapovať najlepšie tekuté zlato?

Počas najbližšieho piatka a soboty sa s priateľmi zabavíte a dobre najete na dlhoočakávanej akcii Oktoberfest na Tyršovom nábreží.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský Oktoberfest začína. Kde si môžete načapovať najlepšie tekuté zlato?
Zdroj: TASR

Bratislavský Oktoberfest malých remeselných pivovarov bude prezentovať to najlepšie z pivovarníctva, čo máme v bratislavskom regióne. Spolu bude vystavovať svoje pivá väčšina domácich a mnoho hosťujúcich malých pivovarov z Moravy, Rakúska a Nemecka.

Pite zodpovedne!

V doplnkovej ponuke firiem Minipivo a Pivný raj bude aj množstvo pivných špeciálov vo fľaškách z celého sveta. Dobré pivo vám načapujú Pivovar Stupavar, Zámocký pivovar, Ružinovský pivovar Komín, Damian Gypsy Brewery a mnoho ďalších. Sklamaní nebudú ani milovníci vína, na Oktoberfeste zakotvia medzi inými aj Devínsky ríbezlák THEBENER, Víno Máťyuš Rača či Vínomobil Bažalík.

K dobrému pivu patrí aj bohatá gastronómia. Na Župnej zabíjačke sa môžete tešiť na ponuku tradičných mäsových výrobkov nášho kraja a okrem toho množstvo stánkov s kvalitnými hamburgermi, hot dogmi, rezňami a iným jedlom, tiež pochutinami vhodnými k pivu. Samozrejmosťou budú pravé bratislavské rožky, ale aj husacinka či domáce buchty.

Čítajte aj: Prvý októbrový týždeň sa muži zabavia na Oktoberfeste, ženy rozkvitnú na Interbeauty

Životabudiče

A aký by to bol festival bez dobrej muziky? O zábavu sa postarajú DJ MAXO, ktorý bude priebežne spovedať účastníkov podujatia o remeselnom pive a viesť súťaže s divákmi o super ceny, Gramophon Brothers, Romanes, Lavagance a mnohí ďalší.

Keby vás náhodou nenakopla dobrá hudba, pripravená podať prvú pomoc bude pojazdná kaviareň TULAC Coffee&Tea.

Oktoberfest bude v sobotu sprievodným podujatím umeleckého projektu Biela noc, ktorá bude prezentovať súčasné monumentálne vizuálne umenie po celej Bratislave. Z Tyršovho nábrežia budú môcť návštevníci Oktoberfestu vidieť iluminácie na Starom moste, Bratislavskom hrade, laserovú show na Moste SNP, ako aj navštíviť inštalácie v Divadle Aréna a v Sade Janka Kráľa.

Okrem piva a jedla…

Sprievodnými podujatiami budú napríklad Piknik pána Baťu, Bazár starožitností na Tyršovom nábreží či Farmárske trhy malých producentov.

Nezabudnite, v piatok a sobotu 7. – 8. októbra 2016 sa všetci milovníci dobrého piva stretávajú na Tyršovom nábreží o 12. hodine. Zabávať sa môžete až do polnoci, alebo kým všetko nepojete a nevypijete. Podujatie sa koná za každého počasia.

Kompletný program a zoznam všetkých zúčastnených pivovarov nájdete TU.

Podujatie sa koná pod záštitou predsedu Bratislavského samosprávneho kraja, Pavla Freša. Organizátormi Oktoberfestu sú Maroš Mačuha, riaditeľ Bratislavského okrášľovacieho spolku, Lukáš Dobrocký, riaditeľ Turizmu regiónu Bratislava a Michal Pápeš, majiteľ minipivovar.sk.

Čítajte aj: Minipivovary a podniky s vlastným pivom: V Bratislave je ich hneď niekoľko

Obtoberfest
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM