Tomáš Stupavský Rôzne

Minipivovary a podniky s vlastným pivom: V Bratislave je ich hneď niekoľko

Slovenské minipivovary, ktoré si čapujú vlastné pivo, zažívajú v poslednom období značný rozkvet. Ľudia už nepijú iba klasické čapované pivá, ktoré nájdeme takmer všade, ale neboja sa ochutnať aj nové remeselné pivá. Pozrite sa, kde všade v Bratislave nájdete prevádzky s vlastným zlatým mokom.

Ilustračný obrázok k článku Minipivovary a podniky s vlastným pivom: V Bratislave je ich hneď niekoľko
Zdroj: TASR

V nápojových lístkoch čoraz častejšie môžete naraziť na nové značky piva, ktoré si dokonca niektoré podniky varia sami. Minipivovari sa dostávajú do pozornosti verejnosti. Možno ste to nevedeli, ale aj Bratislava ponúka zážitok z remeselného piva. Zistili sme pre vás, aké minipivovary a podniky s vlastným pivom sa v našom hlavnom meste nachádzajú.

Bratislavský meštiansky pivovar / Pivovar na Drevenej ulici

Novootvorený bratislavský Meštiansky pivovar na Drevenej ulici, nadväzuje na dávnu tradíciu známe Meštianskeho pivovaru „Die Bürgerliche Brauerei“, domácimi zvaného Meštiak. Podnik dýcha atmosférou tradičného pohostinstva a pivári si tu môžu vychutnať Bratislavský ležiak 12˚ alebo si objednať niečo dobré pod zub.

Bratislavský meštiansky pivovar / Pivovar na Dunajskej ulici

Takmer rovnakou ponukou disponuje aj bratislavský Meštiansky pivovar na Dunajskej ulici, kde sa takisto podáva nefiltrovaná 12˚. Oba podniky sa líšia polohou a odlišným vzhľadom priestorov.

Hostinec Richtár Jakub

Minipivovar Richtár Jakub dostal názov podľa významnému rodu bratislavských richtárov. Útulná krčma v centre meste je vôbec prvým bratislavským pivovarom. Veľkou výhodou tohto podniku je, že ponuka pív je veľmi široká. V Richtárovi Jakubovi si varia vlastné pivo, no okrem toho ponúkajú aj pivá českých a slovenských remeselných pivovarov.

Zámocký pivovar

Reštaurácia s kapacitou 205 miest patrí k populárnym a obľúbeným miestam bratislavských pivárov. Kombináciu dobrého piva a jedla asi málokto odmietne. V Zámockom pivovare si napríklad čapujú vlastné pivo s názvom Zámocké svetlé.

Patrónsky pivovar

Patrónsky pivovar bol založený v roku 2010 a zaujímavosťou tohto sympatického podniku je, že zákazníci môžu priamo na mieste sledovať ako sa pivo varí. Pivá Patrónskeho pivovaru sú nefiltrované čiže kvasinkové, čisto prírodné, nepasterizované a chemicky neupravované. Čapuje sa tu napríklad Patrón svetlý 11,5˚ a Patrón Tmavý˚.

Starosloviensky pivovar

Na Vysokej ulici sa nachádza ďalšie zaujímavé miesto, kde si môžete vychutnať dobré a netradičné pivo, konkrétne Starosloviensky pivovar. Nechýba tu dobré jedlo, pivné špeciality a samozrejme ani čapovaný zlatý mok. Môžete dostať pivo Pressburg, kvasinkové pivo alebo ochutené smrekovým drevom.

Novomestský pivovar

Sériu reštauračných pivovarov dopĺňa aj ten na Škultétyho ulici. Novomestký pivovar ponúka niekoľko druhov ležiakov ako Kras alebo Brokát Marzen.

Hostinec Múzejný pivovar

Hostinec je maličký a cítite sa v ňom ako v krčme z polovice 20. Storočia. Atmosféru dopĺňa originálny výčap, ručne maľované vzory na stenách alebo dobová hudba. Čapuje sa tu múzejné pivo, ktoré patrí do kategórie ležiak plzenského typu.

Dunajský pivovar

Pivovar stojí priamo na Dunaji. Patrí k tým mladším podnikom, lebo bol založený iba na jeseň 2014. Dunajský pivovar je vlastne sesterským podnikom Patrónskeho pivovaru, čiže okrem tradičnej slovenskej a českej kuchyne v nápojovom lístku objavíte pivo Patrón.

Zoznam minipivovarov a podnikov s vlastným pivom v Bratislave:

Názov podniku Ulica
Bratislavský meštiansky pivovar / Pivovar na Drevenej ulici Drevená 575/8
Bratislavský meštiansky pivovar / Pivovar na Dunajskej ulici Dunajská 21
Hostinec Richtár Jakub Moskovská 16
Zámocký pivovar Zámocká 794/13
Patrónsky pivovar Brnianska 57
Starosloviensky pivovar Vysoká 15
Novomestský pivovar Škultétyho 5
Hostinec Múzejný pivovar Linzbothova 16
Dunajský pivovar Tyršovo nábrežie 1

Prečítajte si tiež: Za pivo sa v Starom Meste buchnete po vačku. Zistili sme koľko stojí zlatý mok v historickom centre Bratislavy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM