Kultúra

Prvý októbrový týždeň sa muži zabavia na Oktoberfeste, ženy rozkvitnú na Interbeauty

Blšáci, hoďte na chrbát batôžtek a hor sa nakupovať za symbolické ceny! Spoznajte bratislavské ženy, ktoré sa podieľali na tvarovaní dejín mesta.

Ilustračný obrázok k článku Prvý októbrový týždeň sa muži zabavia na Oktoberfeste, ženy rozkvitnú na Interbeauty
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Dni zelá 2016

Dni zelá v Stupave dlhodobo patria medzi najväčšie festivaly na Záhorí. Hlavnou myšlienkou festivalu je zachovávanie tradícií regiónu Záhorie, propagácia tradičného pestovania a spracovania kapusty, prezentácia miestnych súborov, združení a kultúrnych pamiatok. V neposlednom rade aj miestnych kulinárskych špecialít.

pondelok / od 12:00 hod. / MKIC Stupava

Podrobnosti nájdete TU.

Workshop o nosení detí

Ako nosiť dieťa, aby to bolo zdravé a pohodlné pre oboch? Koľko hodín denne môžem nosiť? Akú šatku, či nosič si mám vybrať? To sú len niektoré z mnohých otázok, ktorými sa budeme zaoberať na teoretickom workshope o nosení detí. Príďte a dozviete sa ešte oveľa viac. Deti sú samozrejme vítané.

utorok / 10:30 – 12:30 hod. / Denné Centrum Chorvátsky Grob / vstup 5 eur za rodinu

Viac TU.

53. SpotFix – diery v parku Dimitrovky

Po estetickom vylepšováku na električkovej zastávke Jurajov dvor sa tentoraz budeme venovať problému spojenému s ochranou zdravia to dokonca vo verejnom parku v štvrti Dimitrovka.

Veľmi málo známy nádherný park v štvrti Dimitrovka ponúka okrem posedenia pod mohutnými stromami aj osem dier najrôznejších rozmerov (tá najväčšia má rozmer 190 × 60 cm). Tie sú pozakrývané rôznymi paletami či drevenými konštrukciami aké vidíte na obrázku.

utorok / 18:30 – 20:30 hod. / Bratislava-Nové Mesto

Viac info TU.

Slávne ženy Bratislavy – vol. 2.

V stredu, po práci, v peknom počasí poďte do Starého Mesta stretnúť sa s výnimočnými ženami, ktoré nejakým spôsobom formovali vzhľad hlavného mesta. Prechádzka spája historické doby, spoločenské vrstvy a rôzne národnosti – medzi ženami stretnete sväticu, údajnú bosorku, panovníčku, matky, karieristky, Židovku aj katolíčku, Maďarku aj Rakúšanku. Spoločné majú to, že istým spôsobom sa podieľali na tvarovaní dejín mesta a ovplyvnili aj jeho vzhľad.

Prechádzka bude v slovenčine, a trvá cca 90 minút.

streda / 17:30 – 19:00 / Modrý Kostolík / vstupné: dobrovoľné (odporúčané 3 eurá)

Viac TU.

Bratislová 14 | Potrebuje Bratislava ticho?

Diskusná séria “BRATISLOVÁ” na tému zatváracích hodín v Starom Meste, života v historickom jadre, o tom, či má byť Bratislava naozaj „partyslava“.

streda / 17:30 – 19:00 hod. / KC Dunaj

Zoznam hostí nájdete TU.

Kynologický krúžok DogTime

Prídte do RC Kominárka každý štvrtok a piatok. Prihlášky nájdete na www.dogtime.sk Kynologický krúžok DogTime je unikátny projekt zábavno-vzdelávacej aktivity pre deti základných škôl a materských škôl.

štvrtok / 14:00 – 16:00 hod. / RC Kominárka / vstup 10 eur

Viac TU.

Michaela Bušovská – Sprievodkyňa v černobyľskej zóne

Prírodovedkyňa a dlhoročná sprievodkyňa v černobyľskej zóne bude hovoriť o jednej z najväčších katastrof vo východnej Európe, ktorej dôsledky sú zďaleka nielen problémom Ukrajiny. Zónu pozná ako málokto a angažovala sa vo viacerých projektoch s ňou spojených. V autentickom svedectve plnom málo známych faktov a silných fotografií predstaví Černobyľ ako memento, ako predmet záujmu vedcov, ako objekt „darkturizmu“, ale aj ako problém, ktorý si vyžaduje veľké investície.

štvrtok / 17:50 – 19:20 hod. / Filozofická fakulta Univerzity Komenského

Viac TU.

Blška na Mariánskej

Blšáci, nakúpte od pekných kúskov oblečenia cez handmade výrobky, starožitnosti až po knihy. Hoďte na chrbát batôžtek a hor sa nakupovať za symbolické ceny.

piatok / 10:00 – 17:00 hod. / The Peach

Viac TU.

Interbeauty 2016

Jesenná edícia najväčšieho veľtrhu krásy na Slovensku, Interbeauty, je zárukou najnovších trendov v oblasti skrášľovania. Veľtrh prináša bohatý výber produktov pre starostlivosť o pleť, telo, vlasy a nechty a okrem kozmetických noviniek predstaví novinky v líčení a v úprave vlasov na jeseň a zimu. Ponuku kozmetických výrobkov a služieb doplní sprievodný program plný prestížnych kozmetických, kaderníckych a manikérskych súťaží.

štvrtok – sobota / 10:00 – 18:00 hod. / INCHEBA EXPO BRATISLAVA / vstup 6 eur, študenti a 65+ 4 eurá, ZŤP a deti do 6 rokov vstup zdarma

Viac info TU.

Bratislavský Oktoberfest 2016

Bratislavský oktoberfest malých remeselných pivovarov bude prezentovať to najlepšie z pivovarníctva, čo máme v bratislavskom regióne. Spolu bude vystavovať svoje pivá väčšina domácich a mnoho hosťujúcich malých pivovarov z Moravy, Rakúska a Nemecka.

V doplnkovej ponuke firiem Minipivo a Pivný raj bude aj množstvo pivných špeciálov vo fľaškách z celého sveta. Súčasťou bude aj bohatá gastronómia. Na Župnej zabíjačke bude ponuka tradičných mäsových výrobkov nášho kraja a okrem toho množstvo stánkov s kvalitnými hamburgermi, hot dogmi, rezňami a inými jedlami a pochutinami vhodnými k pivu.

piatok – sobota / 12:00 – 24:00 hod. / Tyršovo nábrežie

Zoznam pivovarov nájdete TU.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM