Rôzne Správy

Bratislavský dopravný podnik hľadá vodičov MHD aj v zahraničí

Dopravný podnik dlhodobo bojuje s nedostatkom vodičov mestskej hromadnej dopravy. Momentálne hľadajú "šťastie" aj za hranicami našej krajiny.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský dopravný podnik hľadá vodičov MHD aj v zahraničí
8
Galéria
Zdroj: TASR

Jedným z najpálčivejších problémov Dopravného podniku Bratislava (DPB) za posledné roky je nedostatok vodičov MHD. Novým zamestnancov pritom ponúkajú slušný nástupný plat, náborový príspevok, rôzne benefity a po novom dokonca aj ubytovanie v meste.

Vo februári spustil dopravný podnik zároveň ďalšiu kampaň, prostredníctvom ktorej ponúka pozíciu vodiča električky aj ako platenú brigádu pre študentov vysokých škôl. Samotný kurz otvoria na začiatku mája.

Hľadajú vodičov v zahraničí

Okrem toho bude DPB aktuálne hľadať nových vodičov nielen električiek, ale aj autobusov a trolejbusov aj v krajinách mimo Európskej únie. „Pre tento účel uzatvoril rámcové zmluvy s dvomi sprostredkova­teľskými agentúrami, ktorých úlohou bude realizácia náborových kampaní na získanie kvalifikovaných vodičov, napr. na Ukrajine či v Srbsku,“ píše sa webovej stránke imhd.sk.

Agentúry budú mať za úlohu aj výber vhodných kandidátov, ktorým po úspešných testoch zabezpečia agendu spojenú s pobytom a prácou na Slovensku.

Dopravný podnik zaplatí spomínaným agentúram za dodanie kvalifikovaných vodičov autobusov, trolejbusov a električiek od 2 091 do 3 357 eur bez DPH za každého jedného kandidáta. DPB plánuje obsadiť približne 70 pozícií vodičov. (24 vodičov autobusov, po 23 vodičov električiek a trolejbusov).

MHD sa zlepšuje
8
Galéria
Zdroj: DPB, a. s.
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM