Rôzne

Pri Kuchajde vyrastie ďalší kancelársky vežiak

Za projektom Lakeside Park 2 stoja investori Wood & Company a Immocap.

Ilustračný obrázok k článku Pri Kuchajde vyrastie ďalší kancelársky vežiak
7
Galéria
Zdroj: Lakeside Park

Nový kancelársky projekt Lakeside Park 2 má priamo nadväzovať na projekt Lakeside Park 1 na križovatke Vajnorskej a Tomášikovej ulice v mestskej časti Nové Mesto. V roku 2009 ho dokončila spoločnosť TriGranit development s plánovaným rozšírením celého komplexu. Medzitým sa zmenili vlastnícke vzťahy a novými majiteľmi sa stali spoločnosti Wood & Company a Immocap.

„Začiatok výstavby je naplánovaný už na prvý kvartál 2020, predpokladaný termín uvedenia budovy do prevádzky je štvrtý kvartál 2021,“ informovali investori.

Vzájomná spolupráca

Na projekte sa budú podieľať obidve spoločnosti. Úlohou Immocapu bude zabezpečenie celkového developmentu, vrátane spolufinancovania, príprava projektu, výstavba a prenájom.

Spoločnosť Wood & Company, ktorá bola doteraz prioritne realitný fond, sa okrem spolufinancovania zameria na dohľad nad rozvojom lokality ako vlastník susedného projektu Lakeside Park 1.

Zaujímavá lokalita

Pre investorov ide o zaujímavú lokalita s dobrým dopravným prístupom vrátane železnice cez stanicu Nové Mesto. V blízkosti je vynovené nákupné centrum VIVO (bývalý Polus) a farmárska tržnica Fresh Market. Priľahlé jazero Kuchajda, ako obľúbené miesto rekreácie je priamo oproti.

Developeri sľubujú, že novú administratívnu budovu vybudujú pri použití najmodernejších trendov vrátane certifikácie zelených budov a energetickej hospodárnosti. Verejný priestor pred budovou chcú vylepšiť zeleným parkom.

Po dokončení projektu pribudne v meste asi 15-tisíc metrov štvorcových novej prenajímateľnej plochy a 300 parkovacích mi­est.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: Bratislava24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM