Rôzne Správy

BORDOVÁ je väčšina okresov Bratislavského kraja. Reštaurácie a fitko si užijú IBA zaočkovaní

Nový covid automat od pondelka (1. 11.) prefarbí aj okresy v Bratislavskom kraji. Väčšina z nich bude bordová. S tým prichádza aj množstvo obmedzení.

Ilustračný obrázok k článku BORDOVÁ je väčšina okresov Bratislavského kraja. Reštaurácie a fitko si užijú IBA zaočkovaní
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Epidemiologická situácia na Slovensku sa opäť zhoršila. Od pondelka 1. novembra bude čiernych 24 okresov. V bordovej fáze ich bude 39 okresov a osem okresov sa sfarbí na červeno. Osem ich bude oranžových.

Oranžová iba Bratislava

Covid mapa hovorí jasnou rečou. Pre okresy Malacky, Senec aj Pezinok znamená zafarbenie do bordovej farby, teda II. stupňa ohrozenia, tvrdšie pravidlá. Bratislava I. – V., aj vďaka vysokej zaočkovanosti, zostáva oranžová.

Reštaurácie v bordových okresoch

Zmeny sa dotknú napríklad reštaurácií a barov. V bordovej fáze majú do interiérov povolený vstup len kompletne zaočkovaní. Aj to len vtedy, ak sa prevádzka rozhodne pre takúto možnosť. Pri stole môžu byť maximálne 4 osoby alebo členovia domácnosti.

Ak by zvolili režim OTP, do interiéru sa už nedostane nik, povolený je len okienkový predaj a rozvoz, terasy by však boli v tejto voľbe bez obmedzení. Ak by sa rozhodla prevádzka pre režim Základ, povolený by mali len okienkový predaj a rozvoz bez možnosti prevádzkovať terasu.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM