Správy Samospráva

Župan Droba netají smútok a hnev: Zomrelo šialene veľa ľudí, chystáme vakcinačné centrum

V boji s pandémiou môže pomôcť len očkovanie, Bratislavský samosprávny kraj pripravuje veľkokapacitné očkovacie centrum.

Ilustračný obrázok k článku Župan Droba netají smútok a hnev: Zomrelo šialene veľa ľudí, chystáme vakcinačné centrum
Zdroj: www.bratislavskykraj.sk

Slovensko aktuálne s pandémiou nebojuje veľmi úspešne. Po tom, ako sa bratislavské samosprávy pred rokom rozhodli zatvoriť školy, bola naša krajina dlho jednou s tých, ktoré pandémii odolávali veľmi dobre. No teraz a to zmenilo. „Slovensko je z jednotky na úplnom chvoste,“ pripomína predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Šialené

„Všetci, ktorí ma poznajú, vedia, že som doživotný optimista, ale v súvislosti s pandémiou nemôžem povedať „všetko zlé je na niečo dobré“. Zomreli ľudia. Šialene veľa ľudí. Úprimnú sústrasť vám, ktorí ste prišli o blízkych. Aj v mojom okolí je vás veľa. A sľubujem, že na župe pôjdeme aj naďalej naplno a budeme vás chrániť a robiť všetko, čo je v našich silách,“ odkázal ľuďom Juraj Droba.

Doplnil, ako aktuálne vyzerá práca v samospráve. Mnohí ľudia idú na doraz.

„Plánujú, koordinujú, očkujú, “vytierajú”, dobrovoľníčia, robia rozvozy, poskytujú rady a útechu, riskujú svoje zdravie a obetujú svoj čas na úkor rodiny a súkromia. Patrí im môj obdiv a vďaka. Z úcty k obetiam končím tento text pozitívne a nejdem menovať vinníkov marazmu, v akom sa dnes nachádzame. Ale verte, že samospráva ide na výbornú, a v podstate bez zaváhania a chýb,“ dodal župan.

Očkovacie centrum

Juraj Droba je presvedčený, že z tejto situácie nás dostane len vakcinácia. Bratislavský samosprávny kraj preto pripravuje otvorenie veľkokapacitného očkovacieho centra.

„Nie je to naša kompetencia ani povinnosť. Robíme to na náklady BSK, hoc by to mal organizovať štát. Zvládneme to na výbornú, uvidíte. Jediné slabé miesto je počet vakcín. V tomto bode sme plne závislí na štáte. Držme si palce,“ uzavrel Juraj Droba.

Viac informácií o očkovacom centre plánuje podľa informácií Bratilava24 župa prezradiť vo štvrtok (11. 3.).

ZA DVANÁSŤ MESIACOV JE SLOVENSKO Z JEDNOTKY NA ÚPLNOM CHVOSTE. NEVZDÁVAJME SA A POĎME TO SPOLU DOBOJOVAŤ. Včera bol...

Posted by Juraj Droba on Monday, March 8, 2021

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM