Rôzne

Žufaňa končí! Pomôcť majiteľkám bistra otvoriť novú prevádzku môžete aj vy

Za tri roky pôsobenia sa stala Žufaňa vyhľadávaným miesto, kam chodia ľudia nielen jesť, ale aj oddychovať.

Ilustračný obrázok k článku Žufaňa končí! Pomôcť majiteľkám bistra otvoriť novú prevádzku môžete aj vy
5
Galéria
Zdroj: Žufaňa FB

Žufaňa je jedinečné miesto, kam sa môžete v tomto uponáhľanom svete zašiť a oddýchnuť si od stresu. Nájdete tu ľudí, vďaka ktorým sa prenesiete do kuchyne starých materí a pri šálke kávy si pokojne prečítate noviny. Žufaňa prirástla k srdcu mnohým z nás.

Obľúbená Žufaňa

Bistro uprostred sídliska otvorili tri ženy so spoločným snom variť a poskytnúť ľuďom miesto, kde dokonale naštartujú svoj deň. V domáckej atmosfére si bratislavská raňajkáreň rýchlo našla svojich fanúšikov, ktorí sa sem s obľubou vracajú za tradičnou kuchyňou, ktorej základ tvoria kaše, polievky, prívarky, zdravé raňajky aj chutné koláče. V kuchyni totiž používajú suroviny prevažne od lokálnych dodávateľov.

Za tri roky pôsobenia sa stala Žufaňa vyhľadávaným miesto, kam chodia ľudia nielen jesť, ale aj oddychovať. Bistro sa stalo akousi obývačkou, kde sa ľudia navzájom poznajú a niektorí si dokonca tykajú.

Nová adresa

Žufaňa ale do polroka zatvorí. Potrebuje totiž väčšie priestory, aby mohla ponúknuť vyššiu kvalitu. „Naše sny už nezmestíme pod aktuálnu strechu. Je nám tesno. Máme veľké plány a ďalšie nesplnené sny, ktoré nestíhame realizovať. Pre lepšie fungovanie sa musíme presťahovať,“ oznámili majiteľky bistra.

„Našli sme priestor na skok od súčasnej prevádzky na Duláku, ktorý nám dovolí mnohé zmeniť k lepšiemu. Chceme sa presťahovať a urobiť Žufaňu dlhodobo udržateľným miestom. Chceme do mesta vrátiť tradičné nedeľné obedy. Chceme podporiť slovenských výrobcov a prezentovať ich produkty u nás v bistre. Chceme objednávať suroviny bezobalovo, minimalizovať plasty. Našli sme dodávateľov, ale nie miesto. Chceme vybudovať malé poschodie, kde umiestnime coworkingový stôl pre kreatívcov. Chceme priestor pre ľudí, ktorí prinášajú do mesta nový vietor.“

To všetko ale stojí peniaze, ktorých nie je dostatok. Ak ste fanúšikom Žufane, ruku k dielu môžete priložiť aj vy. Podporte Žufaňu TU, aby sa mohla stať miestom, kde aj naďalej nájdete dobroty pripravované z výrobkov od lokálnych dodávateľov. Miestom, kde priamo v meste usadnete k stolu na rodinné nedeľné obedy. A zároveň miestom, kde sa môžete stretávať s priateľmi, kde môžete rozvíjať svoje myšlienky a vychutnávať pokojnú atmosféru.

Žufaňa
5
Galéria
Zdroj: Žufaňa FB
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM