Rôzne

Zrekonštruovaný podchod na Trnavskom mýte by mali otvoriť na jar 2018

Ak pôjde všetko podľa plánu, zrekonštruovaný podchod na Trnavskom mýte by mal začať slúžiť Bratislavčanom a turistom už na jar 2018.

Ilustračný obrázok k článku Zrekonštruovaný podchod na Trnavskom mýte by mali otvoriť na jar 2018
2
Galéria
Zdroj: Immocap Group

Podľa spoločnosti Immocap, ktorá bude projekt realizovať, sa so stavebnými prácami začne, len čo budú mať potrebné povolenia.

Podchod neuzavrú

Počas prebiehajúcich prác bude podchod fungovať v upravenom režime s ohľadom na to, aby rekonštrukcia ovplyvnila jeho prevádzku čo najmenej. „Okoloidúci sa nemusia obávať uzatvorenia podchodu, lebo to ani neprichádza do úvahy, keďže podchodom prejdú denne tisícky ľudí,“ približuje Martin Šramko, generálny riaditeľ Immocap-u.

Investor v tejto chvíli nepredpokladá ani výrazné dopravné obmedzenia, avšak závisieť to bude aj od samotného režimu prestavby, ktorý sa presne nastaví až po spustení prác.

Podľa Šramka sa s prácami začne hneď potom, ako bude mať spoločnosť potrebné povolenia. Samotná rekonštrukcia podchodu by mala trvať približne rok od ich získania.

Čítajte aj: O podchod na Trnavskom mýte a jeho okolie prejavili záujem hneď dvaja investori

Dostupné služby

V rámci projektu spoločnosť počíta aj s umiestnením elektronických tabúľ s informáciami o príchodoch a odchodoch MHD, čo bolo súčasťou aj pôvodného návrhu predloženého poslancom mestského zastupiteľstva. Investor zároveň potvrdil, že zaoberať sa budú aj ďalšími pripomienkami z radu poslancov MZ.

V zrekonštruovanom podchode pribudnú aj rôzne obchodné prevádzky a služby pre okoloidúcich. „Pokiaľ ide o využitie priestorov, našou snahou je vytvoriť zaujímavý mix pre ľudí, ktorí využívajú MHD, ale aj pre tých, ktorí podchodom prechádzajú. Chceme, aby si Bratislavčania podchod obľúbili, aby v ňom mali dostupné potrebné služby a cítili sa v ňom bezpečne,“ vysvetľuje Šramko.

Chýbať by tak nemali ani malé potraviny, občerstvenie, či trafika. S bezpečnosťou súvisí aj nepretržitý 24-hodinový kamerový systém, a strážna služba, s ktorými sa počíta v rámci prevádzky podchodu.

Po rokoch, kedy podchod na Trnavskom mýte chátral, sa tak nielen Bratislavčania, ale aj návštevníci hlavného mesta môžu tešiť na funkčný, príjemný a čistý priestor.

Čítajte aj: Podchod na Trnavskom mýte zrekonštruuje investor, ktorý postavil Central

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM