Kultúra

Známe bratislavské KINO museli po POŽIARI zatvoriť: Premietať bude ďalej v TÝCHTO priestoroch

Kino Lumiére je zatvorené od 20. septembra 2022 z dôvodu požiaru a jeho sanácie v digitalizačnom pracovisku SFÚ.

Ilustračný obrázok k článku Známe bratislavské KINO museli po POŽIARI zatvoriť: Premietať bude ďalej v TÝCHTO priestoroch
Zdroj: TASR

Bratislavské kino Lumiére našlo svoj dočasný domov. Od 19. januára bude premietať v priestoroch Filmovej a televíznej fakulty Vysokej školy múzických umení (FTF VŠMU). „Od 18. februára pribudnú projekcie aj v Slovenskej národnej galérii (SNG),“ uviedla Simona Nôtová, tlačová tajomníčka Slovenského filmového ústavu (SFÚ), ktorý je prevádzkovateľom ki­na.

Klubové filmy

V kinosále FTF VŠMU bude premietať každú stredu, štvrtok a piatok. Divákom ponúkne známu dramaturgiu. Priestor dostanú najmä klubové a artové filmy, cykly Reštaurovaná klasika, Music & Film i festivalové špeciály. Úvodná projekcia bude patriť dráme Osem hôr (2022) režisérskej i partnerskej dvojice Felixa van Groeningea a Charlotte Vandermeerschovej, ocenenej Cenou poroty na MFF Cannes.

V prvý týždeň premietania uvedie kino na svojej novej adrese hudobný film The Doors: Final Cut (1991) režiséra Olivera Stonea v cykle Reštaurovaná klasika. Film zachytáva vzostup a pád americkej rockovej skupiny The Doors a jej speváka Jima Morrisona. Umelca, ktorý sa počas svojho krátkeho života stal legendou, stvárňuje Val Kilmer.

Zatvorené po požiari

Kino Lumiére je zatvorené od 20. septembra 2022 z dôvodu požiaru a jeho sanácie v digitalizačnom pracovisku SFÚ. Na odstraňovanie škôd nadviazala plánovaná rekonštrukcia kina. Počas nej bude dočasne premietať na FTF VŠMU na Svoradovej ulici.

Od 18. februára pribudnú pod hlavičkou kina aj projekcie v novootvorenej Slovenskej národnej galérii na Rázusovom nábreží, naplánované sú každý utorok, sobotu a nedeľu,“ dodala Nôtová.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM