Správy Samospráva

Zmizne vizuálny smog z Bratislavy? Odstránili tabule, ktoré zapratávali chodníky

Mesto zároveň podalo niekoľko desiatok žiadostí o vydanie súhlasu s odstránením ďalších čiernych reklamných stavieb zo svojich pozemkov.

Ilustračný obrázok k článku Zmizne vizuálny smog z Bratislavy? Odstránili tabule, ktoré zapratávali chodníky
Zdroj: Facebook.com/Bratislava - hlavné mesto SR

Z bratislavských ulíc zmizlo takmer 40 menších reklamných objektov, tzv. cityboardov. Nekoncepčným umiestnením časti na chodníkoch zužovali a obmedzovali pohyb pre peších či cyklistov, bránili zeleni v raste a znižovali kvalitu mestského prostredia vrátane estetickej. Hlavné mesto o tom informuje na sociálnej sieti.

Odstraňujú čierne reklamy

„Vlastníkovi týchto cityboardov sme vypovedali zmluvu a ten ich teraz odstránil. Na mestských pozemkoch sa tak tento typ cityboardov už nenachádza,“ približuje bratislavský magistrát.

Mesto zároveň medzičasom podalo niekoľko desiatok žiadostí o vydanie súhlasu s odstránením ďalších čiernych reklamných stavieb zo svojich pozemkov. „Hneď ako stavebné úrady vydajú súhlas, s komunálnym podnikom budeme tieto reklamy odstraňovať,“ prisľúbil magistrát.

Minulý rok sa hlavnému mestu podarilo odstrániť tzv. telefónne búdky, ktoré v skutočnosti slúžili ako ďalšie reklamné plochy. Mesto zdôrazňuje, že pokračuje v boji s vizuálnym smogom.

Bratislavské ulice sme oslobodili od 39 cityboardov Cityboardy sú menšie reklamné objekty, ktoré boli často...

Posted by Bratislava - hlavné mesto SR on Friday, December 18, 2020

Stalo sa v Bratislave

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM