Rôzne

Žiaci objavovali počas otvorenia Detskej dopravnej univerzity

Prehliadka Stavebnej fakulty Slovenskej technickej univerzity (STU) pre žiakov základných škôl počas otvorenia Detskej dopravnej univerzity 2016 STU v Bratislave 11. júla 2016.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci objavovali počas otvorenia Detskej dopravnej univerzity
Zdroj: TASR

Návšteva ministerstva dopravy, lodného prístavu či prehliadka vládneho špeciálu čakajú na 27 študentov tretieho ročníka Detskej dopravnej univerzity v Bratislave, ktorý sa začal v pondelok 11. júla a potrvá do 22. júla.

Cieľom je oboznámiť študentov s problematikou dopravy a dopravnej infraštruktúry a podnietiť u nich záujem o túto oblasť.

Študenti vo veku 10 – 14 rokov preto v rámci programu navštívia ministerstvo dopravy, lodný prístav, železničnú stanicu, vodné dielo a vodnú elektráreň v Gabčíkove, dopravné múzeum, centrálny dispečing a laboratórium Národnej diaľničnej spoločnosti.

Oboznámia sa so správou a údržbou cestných komunikácií, naučia sa základy počítačového projektovania mostov, na vlastnej koži zažijú adrenalín na pretekárskom okruhu Slovakia Ring v Orechovej Potôni.

Obnovený vozový park Dopravného podniku Bratislava

Taktiež uvidia obnovený vozový park Dopravného podniku Bratislava a zblízka si pozrú aj vládny špeciál na Letisku M. R. Štefánika. Prácu Policajného zboru študentom priblížia policajti zo špeciálneho dopravného oddelenia „PUMA“. Detská dopravná univerzita vyvrcholí 22. júla slávnostným odovzdaním absolventských diplomov.

Už tretí ročník Detskej dopravnej univerzity organizuje Slovenská cestná spoločnosť a Stavebná fakulta Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Informovala o tom Zuzana Fabianová zo Slovenskej cestnej spoločnosti.

Čítajte aj: Počas pracovného týždňa puknete od smiechu a zažijete neopakovateľný gurmánsky zážitok

Detská dopravná univerzita
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM