ts Kultúra

Počas pracovného týždňa puknete od smiechu a zažijete neopakovateľný gurmánsky zážitok

Počas pracovného týždňa je pre vás pripravených opäť veľa rozmanitých podujatí, z ktorých si môžete odniesť nezabudnuteľné zážitky.

Ilustračný obrázok k článku Počas pracovného týždňa puknete od smiechu a zažijete neopakovateľný gurmánsky zážitok
Zdroj: TASR

Letná škola Malé múzejné bádania

Prechádzky po Bratislave podľa Marquartovho plánu zavedú účastníkov Letnej školy k rôznym významným architektonickým objektom, uliciam, pamätníkom, morovým stĺpom. V popoludňajších hodinách je pripravený ateliér zameraný na modelovanie z hliny pod názvom „modelujeme, čo sme videli a počuli“.

pondelok – piatok / Múzeum mesta Bratislavy

Fitness na Kuchajde

Leto je tu a vy ste ešte nezačali formovať postavu? Zacvičte si každý pondelok a stredu na Kuchajde. Tréningy vám zlepšia kondíciu a vyformujú postavu.

každý pondelok a stredu / 19.40 – 20.40 hod. / Kuchajda

Zelená hliadka v Petržalke vol. 12 – Lúky

Túto stredu máte možnosť zapojiť sa do čistenia poslednej petržalskej štvrte, ktorej sa Zelená hliadka bude venovať v rámci tohtoročných petržalských smeťozberov. Budú to Lúky.

Viac TU

streda / 18.30 – 20.30 hod. / zraz na autobusovej zastávke Holíčska – smer Budatínska

Pančlajn

Šťavnatú stand-up comedy v Bratislave, na ktorej vás pobavia ostrieľaní komici, si jednoducho nemôžete nechať ujsť. Postavia sa tvárou v tvár publiku, aby zabojovali o potlesk inteligentným autorským humorom bez ošúchaných vtipov a samoúčelných vulgarít. Účinkujú: Jakub Gulík, Dano Čistý, Miloš Čermák, Matej Adámy, Peter Petiar Lachký, Martin Hatala a Samo Trnka.

Viac TU

streda / 20.00 hod. / Kultúrne centrum Dunaj / vstupné 11 eur

Leto v Medickej – divadelné predstavenie ako Kubo našiel poklad

Martin Borguľa, poslanec mestskej časti Staré Mesto v spolupráci so Staromestskou knižnicou Vás pozývajú na 3. ročník podujatia Stražanovho bábkového divadla – predstavenie: Ako Kubo našiel poklad. Po úspešných dvoch predstaveniach sa na Vás veľmi tešíme.

streda / 16.00 – 17.00 hod. / Medická záhrada

Francúzsky deň

Príďte si pochutiť na trh francúzskych výrobkov a pochutín. Francúzske veľvyslanectvo zdieľa oslavy francúzskeho štátneho sviatku s obyvateľmi slovenského hlavného mesta od roku 2011 a pri tejto príležitosti organizuje Francúzsky deň. K dispozícii bude priestor špeciálne venovaný deťom a nebude chýbať pestrý kultúrny program.

Viac TU

štvrtok / 14.00 – 22.00 hod. / Hlavné námestie

Detská svadba z Kovačice

Veselý krojovaný sprievod detí zo slovenskej dediny Kovačica v Srbsku vám určite zdvihne náladu. Sprievod na Hviezdoslavovom námestí o 18.-tej hodine predstaví svadobné zvyky našich krajanov.

štvrtok / 17.45 hod. / pred Bibianou – presun ulicami Starého Mesta na Hviezdoslavovo námestie

Malý/veľký svet

Pozývame širšiu verejnosť, aby sa spolu s účastníkmi projektu a prizvanými teoretikmi/kritikmi zúčastnila kolektívnej reflexie projektu, po ktorej bude nasledovať záverečná párty. Tešia sa na vás účastníci diskusie Judit Angel, Lucia Gavulová, Gabriela Kisová, Jaroslav Kyša, Lýdia Pribišová, Zuzana Révészová a autori projektu. Diskusia bude prebiehať v angličtine.

štvrtok / 17.00 – 19.30 hod. diskusia / 19.30 – 21.45 párty / tranzit.sk, Beskydská 12

2Cellos

Na Hrade Devín sa vo štvrtok predstaví legendárne duo chorvátskych violončelistov 2Cellos. Koncertné vystúpenia 2Cellos sú postavené najmä na originálne spracovaných coververziách hitov od tak rozdielnych interpretov ako Avicii, Nirvana, Michael Jackson, U2, Sting, AC/DC či Guns n´Roses, pričom v tých „tvrdších“ kúskoch duo violončelistov doprevádza aj bubeník a prepracovaná svetelná show.

Viac TU

štvrtok / 19.00 hod. / Hrad Devín / lístky od 53 eur

Trinásta prvá

Milovníci korčúľ, Trinásta prvá bratislava-inline odštartuje v piatok. Tak vytiahnite korčule, vyleštite kolieska a šup na trať. Pôjde sa tradičná petržalská trasa.

Viac TU

piatok / 20.00 – 23.00 hod. / Aupark Shopping Center

SUPer Festival & SUP Day

Môže byť niečo krajšie ako si vychutnať západ slnka na vode? Tento krát zažijete aj úplnú novinku MEGAboard, a tak máte na výber – vychutnávať si SUNSETpaddling s partičkou kamošov na jednej doske alebo môžete frajerke robiť gondoliera.

Viac TU

piatok – nedeľa / 16.00 hod. / Cesta na Senec / 10 eur za osobu alebo 25 eur za megaboard (pre 3–8 osob)

Staromestská fiesta

Zabavte sa priamo v historickom centre Bratislavy. Tri 25-minútové tanečné vystúpenia sa predstavia na troch stanovištiach v troch tanečných štýloch.

Viac TU

piatok – 17.30 hod. a sobota – 19.00 hod. / Michalská – Ventúrska, Ventúrska – Panská, Laurinská pri Čumilovi

Zahraj si šach

Od 20. mája je na námestí pre fanúšikov šachu inštalovaný stály šachový stôl a sedenie. Hracie figúrky budú k dispozícii v Lab café. Letné večery tak môžete stráviť aj dumaním nad správnymi krokmi.

kedykoľvek / Stará tržnica

LETNÉ KINO: Zoberte svoju polovičku na romantické premietanie pod holým nebom

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM