Rôzne Správy

RegioJet posilňuje autobusové aj vlakové spoje do Bratislavy

Súkromný dopravca, vzhľadom na veľký záujem, posilňuje spoje na trasách z Čiech do Bratislavy.

Ilustračný obrázok k článku RegioJet posilňuje autobusové aj vlakové spoje do Bratislavy
6
Galéria

Zvýšený záujem cestujúcej verejnosti o prepravu vo vlakoch či autobusoch RegioJet-u sa odzrkadlil v posilnení vybraných spojov. Tešiť sa môžu najmä tí, ktorí cestujú za prácou, štúdiom či výletmi do Čiech.

Ktoré spoje posilnia

Dopravca Student Agency, ktorý prevádzkuje autobusy RegioJet plánuje od 3. septembra zmeniť niektoré spoje. Informoval o tom portál Aktuality.sk.

Zmeny sa však nijako nedotknú autobusových a vlakových spojov na Slovensko. Naopak, niektoré spoje budú posilnené. „Ich obsadenie neustále rastie. Posilňujeme napríklad autobusovú linku z Prahy do Bratislavy a Budapešti a tiež nové vlakové spoje Praha – Brno – Bratislava a späť,“ povedal pre spravodajský portál hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj.

Rastie počet cestujúcich

Za prvých šesť mesiacov prepravili vlaky RegioJet na trase Praha – Brno – Bratislava celkovo 310-tisíc cestujúcich a dopravca na spoje aktuálne nasadzuje posilnené až 9-vozové súpravy.

Žlté vlaky prepravili v Česku za prvý polrok 2 185 000 ces­tujúcich, čo je medziročný nárast o 26 %. „Práve nové spoje do Brna a Bratislavy dokázali pritiahnuť najviac z nich," dodal Ondrůj.

autobusy RegioJetu
6
Galéria
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM